İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: BAHREYN REJİMİ SİYONİSTLERİN KATLİAMLARINA ORTAK OLDU

 

Görüntülenme: 1654 Tarih: 12 Eylul 2020 08:50
İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: BAHREYN REJİMİ SİYONİSTLERİN KATLİAMLARINA ORTAK OLDU

İran Dışişleri Bakanlığı bir bildiri yayımlayarak Bahreyn ve İsrail arasında diplomatik ilişkilerin başlamasını Bahreyn için büyük ayıp ve zillet niteledi.

Dışişleri Bakanlığı bildiride, Bahreyn rejimi kökle bir hata yaptığını ve kendi halkından meşruiyet kazanmak yerine maalesef onlara sırt çevirdiğini ve zilletli bir hareketle Kudüs’ü işgal eden rejimin kucağına düştüğünü ve Filistin ülküsünü ABD seçimlerine kurban ettiğini belirtti.

Bildiride, Bahreyn rejimi bundan böyle siyonist rejimin bölgenin ve İslam dünyasının güvenliği her daim tehdit eden ve bölgede yaşanan tüm katliamların, savaşların, terör ve cinayetlerin ana nedeni olan cinayetlerine ortak sayılacağı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı bildirinin devamında, mazlum Filistin milleti ve Müslümanlar ve dünyanın tüm hür insanları gaspçı ve katil İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirmeyi asla kabul etmeyeceğini ve bu çirkin hareket mazlum Filistin milleti ve dünyanın hür milletlerinin hafızalarından asla silinmeyeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı bildiride ayrıca korsan İsrail’in Fars körfezi bölgesinde her türlü güvensizliğe yol açması konusunda uyarıda bulunarak bu durumdan Bahreyn ve İsrail’e eşlik eden diğer rejimler sorumlu tutulacağını kaydetti.

 

BAE ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi üzerinden henüz bir ay bile geçmezken ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü twitter hesabında yaptığı açıklamada, Bahreyn ve İsrail ilişkileri normalleştirme üzerine anlaştıklarını açıkladı.

parstoday

Yorumlar