İSRAEL HAYOM GAZETESİ SİYONİST TOPLUMUN ÜLKEDEKİ HUKUK SİSTEMİNE GÜVENİ İLE İLGİLİ ÇARPICI BİR ANKET YAYINLADI

 

Görüntülenme: 1732 Tarih: 12 Eylul 2020 17:45
İSRAEL HAYOM GAZETESİ SİYONİST TOPLUMUN ÜLKEDEKİ HUKUK SİSTEMİNE GÜVENİ İLE İLGİLİ ÇARPICI BİR ANKET YAYINLADI

Siyonist Hayom gazetesi: İsrail'de halkın hukuka olan güveni azaldı. Qodsna'nin haberine göre İsrail'de yapılan son anket sonuçlarına göre halk artık hukukun icra edildiğine inanmıyor ve Netanyahu'nun korona virüs krizini de yönetemediğini düşünüyor.

Siyonist gazete Hayom tarafından hazırlanan ve cuma günü yayınlanan anketin sonuçları şöyle: İsraillilerin %59'u Netanyahu hükümetinin korona virüs kriz yönetimini kötü, %25'i orta ve sadece %16'sı iyi olarak değerlendirdi.

Ayrıca söz konusu anket sonuçları; Israillilerin %54'ünün hukukun icrasının azaldığına, %40'ının hukukun işleyişinde bir değişiklik olmadığına ve sadece %6'sının ise hukukun işleyişinde ilerleme olduğuna inandığını gösteriyor.

Ankette siyasi partilerin gelecek seçimlerde alabilecekleri sandalye sayısı da değerlendirildi. Buna göre, Likud partisi 31, Yemina 20, Arap Ortak Listesi 16, Mavi-Beyaz 12, Şas 9, İsrail Bizim Evimiz 8, Yehudet Heturah 8 ve Mirtes 5 sandalye alabilecek. Ankete katılanlar "Erken seçim yapılırsa yeni başbakan kim olur? " sorusunu ise şu oranlarda yanıtladılar: %32'si Binyamin Netanyahu, %17'si Naftali Bennett, %12'si Yaer Laped, %10'u Benny Gantz derken %29'u ise görüş bildirmedi. kudusgunu.com

Yorumlar