BAE KÜLTÜR BAKANINDAN KATİL İSRAİL'İ SEVİNDİREN AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1871 Tarih: 11 Eylul 2020 22:55
BAE KÜLTÜR BAKANINDAN KATİL İSRAİL'İ SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kültür ve Gençlik Bakanı Nevra El-Ka'bi, İsrail ile BAE arasında işbirliği anlaşmasının imzalanmasından sonra İsrail işgal yönetimiyle kültürel alanlarda işbirliklerini güçlendireceklerini söyledi. 
 
El-Ka'bi, Suudi Arabistan'ın Ukaz gazetesine bugün (11 Eylül Cuma) yaptığı açıklamada kültürel alanın geniş bir sahada daha önce gerçekleştirilmemiş geniş çaplı ve kaliteli işbirliğine imkan tanıdığını, bu yolla kültürel köprülerin kurulabileceğini ve devletler ve toplumlar arasında kabiliyet alışverişinin mümkün olabileceğini söyledi. 
 
Nevra El-Ka'bi, kültürel alanın önümüzdeki dönemde İsrail'le ilişkilerin güçlendirileceği alanların başında yer aldığını vurguladı. 
 
BAE Kültür ve Gençlik Bakanı, İsrail işgal rejimiyle BAE arasında imzalanacak barış anlaşmasının Ortadoğu için yeni bir ümit kapısı açacağı iddiasında bulundu. 
 
Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, BAE ile işgal rejimi arasındaki normalleşme süreci konusunda takındığı tavırdan dolayı Arap Birliği teşkilatına tepki gösterdi ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin tehlikelerine dikkat çekti. 
 
Heniyye dün (10 Eylül Perşembe) yaptığı açıklamada, BAE ile siyonist işgal rejimi arasında ilişkilerin normalleştirilmesine karşı tavır alınması konusunda Filistin'in teklifini gündeme almayı reddetmesinden dolayı Arap Birliği teşkilatına tepki gösterdi. 
 
Heniyye Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Müslüman Alimler Birliği'nden bir heyetle Uluslararası Direniş Alimleri Birliği'nden bir heyetin bir araya geldiği buluşmada yaptığı açıklamada Arap Birliği'nin Filistin'in önerisini reddetmesinin tamamen işgal rejiminin çıkarına olduğunu söyledi. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar