YEMEN ENSARULLAH HAREKETİ'NDEN ARAP BİRLİĞİNE KINAMA

 

Görüntülenme: 2051 Tarih: 11 Eylul 2020 16:50
YEMEN ENSARULLAH HAREKETİ'NDEN ARAP BİRLİĞİNE KINAMA

Yemen Ensarullah Hareketi Arap Birliğini BAE'nin Filistin topraklarındaki işgalcilerle ilişkileri normalleştirme yönündeki hain girişimine karşı tavır almamak ve sessiz kalmakla eleştirdi. 
 
Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosu, Arap Birliğinin İsrail düşmanıyla ilişkilerin normalleşmesini kınamaya karşı çıkmasının, Arap Birliğinin Arap ulusları arasında sahip olduğu değeri yok ettiğini vurguladı. 
 
Ensarullah, Arap Birliğinin Suudi Arabistan ve BAE'nin etkisi altına girdiğini ve Riyad ve Abu Dabi'nin Araplıkla alakası olmayan değersiz şüpheli planlarını ve propagandalarını yerine getiren bir bürosu haline geldiğini kaydetti. 
 
Arap Birliği, 10 Eylül Çarşamba günü dışişleri bakanları düzeyindeki sanal toplantısında, Filistinlilerin Siyonist rejim ile BAE arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasını kınama önerisine karşı çıktı. 
 
Bahsedilen bu birlik, BAE'nin Arap devletlerinin Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini yasaklayan kararına uymamasını kınamayı reddetti. 
 
Filistin tarafından önerilen bu bildirinin bazı maddeleri, Arap liderlerle yapılan istişarelerin ardından kaldırıldı, bu da Filistin heyetinin eksik bir bildiride bulunmak istemediklerini belirten itirazına neden oldu. 
 
Siyonist ve BAE yetkilileri, Washington'da ilişkilerin normalleşmesi konusunda bir anlaşma imzalamayı planlıyor. Trump da bu toplantıya katılacak. Toplantının Eylül ayının son haftasında gerçekleşmesi bekleniyor. Abu Dabi'nin eylemini eleştiren Filistinli direniş grupları, BAE'nin direnişin sırtına zehirli bir hançer sapladığını vurguladı. 
rasthaber

Yorumlar