HASAN RUHANİ: SİYONİSTLER BAZI MÜSLÜMAN ÜLKELERİ KANDIRIYOR

 

Görüntülenme: 1886 Tarih: 11 Eylul 2020 04:10
HASAN RUHANİ: SİYONİSTLER BAZI MÜSLÜMAN ÜLKELERİ KANDIRIYOR

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Siyonistler bölgemizde Filistin’e karşı daha duyarlı olmaları gereken Müslüman ve Arap ülkelerini komplo kurarak kandırıyor" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün sabah saatlerinde serbest bölgelerde ulusal yatırım planlarının açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşakanı Ruhani burada yaptığı konuşmada geçmişte serbest bölgelere ticaret odaklı ve turizm odaklı olarak bakıldığını ancak hükümetin günümüzde bu bölgeri ithalat bölgeleri olmaktan ihracat bölgeleri haline getirmeye çalıştığını söyledi.

BAE-İsrail normalleşme anlaşmasını eleştiren Ruhani, “Biz bugün hassas bir durumdayız. Bir yandan Siyonistler bölgemizde Filistin’e karşı daha duyarlı olmaları gereken Müslüman ve Arap ülkelerini komplo kurarak kandırıyor. Bir yandan da bazı dergilerde yeniden İslam’a ve Peygamber Efendimize (s.a.v) hakaret içeren eylemlerde bulunuyorlar” dedi.

Ruhani, “Bu son olaylar, günümüz dünyasında ülkemizi, menfaatlerimizi, İslam’ı ve değerlerimizi savunmamız gerektiği hassas bir durumda olduğumuz anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

 

“Ülkemizde ister Siyonist Rejimin Filistin’e karşı ister İslam’a yönelik her türlü komploya hassasiyet gösteriliyor” diyen Ruhani, “İran milleti dünyaya mazlumları desteklediğini ve zorbalığa karşı durduğunu ilan ediyor” ifadesini kullandı.

mehrnews

Yorumlar