GASIP İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT 400 EVİ YIKMAK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 2524 Tarih: 08 Eylul 2020 03:01
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT 400 EVİ YIKMAK İSTİYOR

İşgal altındaki Kudüs'te bugün düzenlenen basın toplantısına katılan Filistinli uzmanlar, İsrail’in Kudüs'ü Yahudileştirmek için yapımını planladığı Amerikan Caddesi’nin, Cebel el-Mukebber ve diğer mahallelerde düzinelerce evin yıkımına sebep olacağını vurguladı.
 
Kudüs Hukuki ve Sosyal Yardım Merkezi tarafından düzenlenen toplantıda, yapımı planlanan Amerikan Caddesi güzergahında yer almayan evlerin de yıkımdan etkileneceği dile getirilirken, İsrail’in bu caddenin inşasına Kudüslülerin itiraz etmesini önlemek için güvenlik çitleri çektiği belirtildi.
 
Toplantıya katılan uzmanlar, ellerindeki verilere dayanarak, önümüzdeki yılın Temmuz ayına kadar sadece Cebel el-Mukebber beldesinde 400 evin yıkılma tehdidiyle karşı karşıya kalacağını söyledi. 
 
Filistinli uzmanlar, İsrail Bölge Komitesi'nin, Kudüs'teki Amerikan Büyükelçiliği ile Doğu Kudüs'ü birbirine bağlayacak Amerikan Caddesi’nin Projesi'ni onaylamak için yakında toplanacağını belirterek, vatandaşları bu projenin yapımına karşı mücadele etmeye çağırdı. 
 
Uluslararası hukuka göre, işgal atındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail’in yıkım faaliyetleri yasa dışı kabul ediliyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar