İSMAİL HENİYYE'DEN FİLİSTİNLİ GRUPLARA KRİTİK ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 2294 Tarih: 07 Eylul 2020 01:20
İSMAİL HENİYYE'DEN FİLİSTİNLİ GRUPLARA KRİTİK ÇAĞRI

Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, mevcut şartlara dikkat çekerek, Filistinli gruplar arasındaki anlaşmazlıkların son bulmasını ve ulusal birlik hükümetinin kurulmasını istedi.

Hamas Lideri Heniyye, Filistin televizyonuna yaptığı açıklamada, ulusal birlik hükümetinin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde özel görevleri olacağını ve iç anlaşmazlıklara son verebilecek bir hazırlık sayfası olabileceğini söyledi.

Filistin gruplar liderlerinin Beyrut'taki toplantısına da dikkat çeken İsmail Heniyye, Filistin'in ulusal projesinin kurtarılması amacıyla düzenlenen ve Filistin meselesinin önündeki sorunlar ve tehditlerin ele alındığı bu toplantıda, anlaşmazlıklara son vermek için bir komitenin kurulmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

Filistin direniş grupları, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta eş zamanlı düzenlenen toplantının ardından yayınlanan kapanış bildirisinde bulunan kararların hayata geçirilmesine yönelik eylem çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada Filistinli gruplar, “Sahada gerekli adımların atılması lazım. Bütün tarafların temsil edildiği bir Filistin evini yeniden inşa etmeye öncelik verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Hamas ve İslami Cihad'ın yanı sıra Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesindeki 12 grubun liderlerinin katılacağı bir toplantının da abluka altındaki Gazze Şeridi’nde icra edilmesi istenilen açıklamada, “Oslo Anlaşması'ndan bizleri kurtaracak ulusal bir uzlaşının vakti gelmiştir. Her türlü direniş seçeneklerine sımsıkı sarılmalı. FKÖ, İsrail’i tanımaktan vazgeçmeli ve aynı şekilde Gazze’ye karşı aldığı tüm yaptırım kararlarını iptal etmelidir.” denildi.

 

Bazı Fars Körfezi ülkelerinin İsrail ile normalleşme yoluna gitmesine değinilen açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalaması, Suudi Arabistan’ın, İsrail-BAE normalleşme kararının ardından, BAE'den yapılacak tüm uçuşlar için hava sahasının kullanılabileceğini duyurmasının Batı Asya halklarının tutumunu temsil etmediğine dikkat çekildi.

parstoday

Yorumlar