SAİT HATİPZADE: FİLİSTİNLİ GRUPLARIN OTURUMU SİYONİST REJİM İLE MÜCADELEDEKİ UYANIKLIĞI GÖSTERİYOR

 

Görüntülenme: 2386 Tarih: 06 Eylul 2020 01:08
SAİT HATİPZADE: FİLİSTİNLİ GRUPLARIN OTURUMU SİYONİST REJİM İLE MÜCADELEDEKİ UYANIKLIĞI GÖSTERİYOR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sait Hatipzade, Filistinli gruplar arasında yapılan görüşmelere sıcak baktıklarını belirterek, bunun İsrail rejimi ve müttefikleri ile işbirlikçlerine karşı mücadelede Filistinli grupların akıllı politika izlediklerini gözler önüne serdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, tüm Filistinli grupların dayanışma ve birlik içinde olmaları gerektiğinin altını çizerek, 'Cani ve işgalci Siyonist rejimine karşı koymak, Filistin toprakları ile Kudüs-ü Şerif'in özgürlüğe kavuşmasının tek yoludur' dedi.
Hatipzade, 'Dirençli Filistin halkı geçen yıllarca, Kudüs'ü işgal eden rejimin Filistin halkına yönelik yıllarca işgal, kıyım ve kırım politikasına ilaveten bazı hain Arap ülkelerin ilişkileri normalleştirme planlarına rağmen, Filistin'i gasp edenlere karşı direnişten vazgeçmeyeceklerini kanıtlamıştır. Bu yolda kesinlikle dünyanın dirençli ve özgür halkları ile devletleri, onlara eşlik edecek' diye ekledi.

 

Filistinli gruplar Perşembe günü Lübnan'da düzenlenen Filistinli grupların genel sekreterlerinin toplantısının sonuç bildirgesinde, sorunların çözümü için bir komite kurulması konusunda anlaşmaya vardı.
parstoday

Yorumlar