SİYONİST WALLA SİTESİ GANTZ İLE ŞABAK ARASINDA HANGİ KONUDA ANLAŞMAZLIK YAŞANDIĞINI YAZDI

 

Görüntülenme: 1987 Tarih: 04 Eylul 2020 12:51
SİYONİST WALLA SİTESİ GANTZ İLE ŞABAK ARASINDA HANGİ KONUDA ANLAŞMAZLIK  YAŞANDIĞINI YAZDI

Şabak, Gantz'ın Filistinli şehit cenazelerinin teslim edilmemesi teklifine itiraz etti.

İsrail medyası, Şabak'ın şehitlerin cenazelerinin verilmemesine itiraz ettiğini çünkü bunun İsrailli esirlerin iade edilmesinde etkisiz olacağını düşündüğünü duyurdu.

Qodsna'nın haberine göre Walla haber sitesi Şabak'ın Filistinli şehitlerin cenazelerinin ailelerine verilmeme siyasetinin faydasız olduğuna inanarak bu karara muhalif olduklarını duyurdu.

Bu haber sitesi Şabak yardımcısından naklen şunları yazdı: Filistinli şehit cenazelerini vermemek hiçbir şekilde operasyonları caydıracak bir adım değil oysa ki operasyonları gerçekleştiren Filistinli esir ve şehitlerin evlerini tahrip etmek bu tür operasyonların önüne geçmekte çok daha etkili.

Siyonist rejim kayıp ve esir işleri koordinatörü Yaron Belom Filistinli şehit cenazeleri ile ilgili alınan yeni kararın Hamas ile ilgisinin olmadığına ve bu grubun Gazze'deki İsrailli esirler için İsrail'le müzakerelere yardım etmediğine inanıyor. Belom, İsrailli yüksek rütbeli makamların, cenazeleri özellikle de Hamas faillerinin cenazelerinin geri verilmesi için gerekli emirlerin çıkarılmasına teşvik ettiğini vurguladı. Ancak İsrail ordusu, Siyonist rejim savaş bakanı Benny Gantz'ın kararını destekliyor. Şöyle ki İsrail ordusu istihbarat komutanı Aharon Halifa bu hususta şunları söyledi: Ordu komutanı Aviv Kochavi İsrailli esirlerin serbest bırakılması için Filistinli cenazeleri geri vermemenin müzakerelere faydası olacağına inanıyor.

Afihay Mandleblit de kabinenin bu kararına itiraz etti ve İsrail güvenlik birimlerine, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin bırakılması için çabalamalarını ve bunu İsrail için caydırıcılığın gerçekleşmesi ile ilişkilendirmemelerini önerdi. Hatırlatmak gerekir ki Siyonist rejim kabinesi Benny Gantz'ın sadece İsraillileri öldürmek ya da yaralamak için operasyonlar yapan Hamas faillerinin değil tüm Filistinli şehit cenazelerinin verilmemesi husundaki teklifini kabul etti. kudusgunu.com

Yorumlar