MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ: KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN (FOTO-VİDEO)

 

Görüntülenme: 3436 Tarih: 04 Eylul 2020 02:30
MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ: KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN (FOTO-VİDEO)

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından bugün Cuma namazının ardından Malatya Soykan Meydanında 'NATO'ya ve Üslerine Hayır' temalı basın açıklaması düzenlendi. 

Basın açıklamasında ayrıca İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması, Fransız dergisinin Peygamber Efendimiz (saa)'e yönelik hakareti, BAE'nin Siyonist İsrail ile yaptığı anlaşma telin edildi ve Filistin-Kudüs davasına olan destek bir kez daha vurgulandı. 

'NATO'dan Çıkılsın Üsler Kapatılsın', 'Kürecik-İncirlik Kapatılsın', 'Söz Değil İcraat Kürecik'i Söküp At', 'Kürecik Radarı Kapatılsın', 'Kahrolsun İsrail', 'Kahrolsun Amerika', 'Malatya'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam' ve 'Gazze-Lübnan-Yemen Zulme Karşı Diren' sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç okudu. 

Video: İLKHA (İLKE HABER AJANSI)

Okunan basın açıklamasının tam metni aşağıdaki şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim.

Değerli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız!

Eylül ayının ilk cumasında ‘NATO’YA VE ÜSLERİNE HAYIR’ demek için yeni bir basın açıklamasında daha sizlerin huzurundayız. 

İsveç'te kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'in yakılmasını ve Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’e -saa- hakaret içeren karikatürleri yeniden yayımlamasını şiddetle kınıyoruz. 

 

Kur'an'ımızın yakılması ve Fransız dergisinin ifade özgürlüğü kisvesi altındaki eylemleri bir provokasyondur ve dünyadaki bir milyardan fazla Müslüman'ın inancına saldırıdır. Batının anladığı ifade özgürlüğü kutsal değerlere alçakça hakaret etmektir. Emperyalist ve Siyonist sinsi odaklar bu tür saldırılarla İslam dünyasının içinde kendilerinin oluşturduğu Işid gibi terör unsurlarını beslemek ve onlara malzeme üretmek istemektedir. Fakat Müslümanlar bu oyuna gelmeyecek ve teenniyi elden bırakmayacaktır. Bu tür alçakça sadırılara verilecek en iyi cevap Kur'an-ı Kerim'in emirlerine ve Hz. Peygamber efendimizin sünnetine daha sıkı sarılmaktır.
Malumunuz olduğu üzere Hicri Kameri aylardan olan Muharrem ayının içerisindeyiz. Geçen hafta sonu Aşura gününü geride bıraktık. Muharrem’in onunda yani Aşura gününde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’nın ciğer paresi Hz. İmam Hüseyin aleyhisselam, ailesi, akrabaları ve arkadaşlarıyla beraber Kerbela çölünde lanetlik Yezid’in ordusu tarafından hunharca şehit edildi. İmam Hüseyin ve beraberindeki 72 yaranı pak canlarını öz Muhammedi İslam’a kurban ettiler. Eğer o gün onlar bu yolda canlarını feda etmeselerdi bugün Emevi İslam’ı ve Amerikancı İslam, Müslüman ülkelerin tamamına hakim olurdu. Bugün Filistin’de, Lübnan’da, Yemen’de ve bazı İslam ülkelerinde Siyonizme ve Emperyalizme karşı bir mücadele ve direniş varsa, bu İmam Hüseyin’in kıyamı sayesindedir. Geride bıraktığımız bu günün İslam aleminin ve insanlığın Tevhid-Nübüvvet-İmamet ve Adalet ekseninde dirilişine ve direnişine vesile olmasını yüce Mevlamızdan niyaz ediyoruz.
Kıymetli Basın Mensupları ve Muhterem Vatandaşlarımız!

Bu ayki basın açıklamamızda sizlere, Siyonist İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radarı ile ilgili kamuoyunun dikkatinden kaçırılan bazı bilgileri aktarmak istiyoruz.

Bilindiği gibi bu radar üssü, halkımızın tüm itirazlarına rağmen 2012 yılında Kürecik’te kuruldu. 1000 (bin) kilometre yarı çapta her türlü hava aracını belli bir yüksekliğe ulaştığı anda tespit edebilen ABD yapımı AN-TPY-2 Radarı, korsan İsrail’e fırlatılacak her türlü balistik füzeyi algılama vazifesini yerine getiriyor.

Bu radar, Siyonist İsrail’e atılan bir füzeyi tespit edip füzenin yörüngesini ve düşeceği yeri tanımlar ve bu istihbari bilgileri ABD’nin savaş gemilerine veya karaya yerleştirdiği hava savunma sistemine gönderir. Böylece karşı önleyici füze ateşlenir.

ABD’nin İsrail’in Negev çölüne yerleştirdiği aynı tip radarın konum itibariyle Kürecik’teki radar gibi çalışmasına imkan olmadığı için Kürecik NATO radarı İsrail için hayati önem taşımaktadır. Mesela İsrail’e atılan 1300 km menzilli bir füze, Kürecik’teki radar tarafından daha 300 km mesafeye ulaşmadan tespit edilecek, füzenin uçuş yörüngesinden İsrail’de düşeceği koordinat hesap edilerek Siyonistlerin 10 dakika içerisinde sığınaklara girmesi sağlanacaktır. Ayrıca Kürecik NATO Radarından gelen istihbaratla ABD ve İsrail ordularına ait karşı önleyici füzelerin bulunduğu bataryalar harekete geçirilecektir. Görüldüğü gibi Kürecik’teki bu radar Terörist İsrail’e çok kritik bir bilgi vermektedir.

Hatırlanacağı gibi, ABD Savunma Dergisi olarak bilinen Defense News 2014 yılında, İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemini test ettiğini bu testler sonucunda sistemin Türkiye’de bulunan Kürecik NATO Radar Üssü ile entegre halde çalıştığını yazmıştı. 20 Kasım 2012 tarihinde Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda HAMAS tarafından atılan füzelerin, Kürecik’ten gelen istihbarat bilgisi ile İsrail’in Demir Kubbe sistemi tarafından vurulduğu da dergi tarafından aktarılan bilgiler arasında yer almıştı. Daha önce yapılan denemelerde İsrail savaş uçağından fırlatılan Blue Sparrow 2 füzesi hem İsrail hem de Kürecik radar üssünden anında tespit edilmiş ve savunma sistemleri harekete geçirilmişti. Tatbikatta Kürecik’teki sistem ile İsrail’in Demir Kubbe’sinin hem veri paylaşımı hem de koordinasyonu test edilmişti.

Yani Kürecik’teki radar, İsrail’deki aynı tip iki radarla ve Almanya’nın Ramstayn Üssündeki ana merkezle irtibatlı bir radardır.

Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş’ın verdiği bilgilere göre; bu radarın özelliği ihbar amaçlı kullanılmasıdır, Kürecik’te bulunan radar, NATO’nun hava savunma sistemi kurulu olan üslerine bilgi aktarır. Kürecik’teki radar, Türkiye’ye gelebilecek tehdidi önleyecek durumda değildir. Çünkü Türkiye’de bu radarlarla uyumlu bir hava savunma sistemi yani füze bataryası yoktur. Zaten bu yüzden biz Rusya’dan S-400’leri aldık. Kürecik radarının esas amacı,  Siyonist İsrail’e ve Körfezdeki Arap Krallıklarına gelebilecek olan tehditleri önceden algılayıp oraya gerekli uyarıyı yapmaktır.

Zaten Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin paşa geçtiğimiz aylarda Kürecik NATO Radarıyla ilgili olarak, ‘Bu radar, Türkiye’nin hava savunmasından çok İsrail ve ABD’nin hava savunmasına hizmet eden bir sistem’ demişti.

Değerli basın mensupları ve muhterem vatandaşlarımız!

Görüldüğü gibi Seyyid Battal Gazi’nin şehrinde kurulu olan bu radar üssü ülkemiz için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu yüzden Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir. Hükümet bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve ülkemizi Siyonist İsrail’e hizmet eden Kürecik NATO Radar Üssü ayıbından kurtarmalıdır.

Biz, bu vesileyle tüm siyasi partileri ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini siyasi partileri bu konuda cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.

Aziz Vatandaşlarımız ve kıymetli basın mensupları!

Bilindiği gibi katil Trump’ın Siyonist damadı Jared Kushner ve Netanyahu’nun birlikte hazırladıkları ‘Yüzyılın Anlaşması’ adlı şom plan çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri ile Siyonist İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi anlaşması imzalandı. Bu anlaşmaya binaen Büyük Şeytan ABD’den ve korsan İsrail’den üst düzey heyetleri taşıyan ilk İsrail uçağı Abu Dabi havaalanına indi. Böylece Mısır ve Ürdün’den sonra gasıp İsrail ile ilişkilerini normalleştiren 3. Arap ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri oldu. Birleşik Arap Emirlikleri bu yanlış kararı ile Filistin ve Kudüs davasını sırtından bıçakladı. Filistin’e ve İslam dünyasına ihanet etmiş oldu. Siyonistler ve onların ağababaları Amerikalılar Arap krallıkları ile tek tek anlaşma imzalayarak Filistin ve Kudüs davasını unutturmaya ve halkların gönlünden söküp atmaya çalışıyorlar. Fakat şunu iyi bilsinler ki bu uğursuz hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Türkiye’nin de bu anlaşmaya vereceği en net tepki, Siyonist İsrail ile tüm ilişkileri kesmek ve özellikle Mavi Marmara anlaşması başta olmak üzere yapılan ikili anlaşmaları iptal etmek olacaktır.

Öte yandan Gazze’ye yönelik 14 yıldır süren Siyonist abluka artık dayanılacak gibi değildir. Bir yandan korona ile mücadele eden Gazze halkı yeterli tıbbi malzemeye ulaşamamakta, ekonomik sorunlar ve elektriksizlik hayatı yaşanmaz hale getirmektedir. Gazze’ye uygulanan ambargo bir an önce kaldırılmalıdır. Biz Malatya’dan şerefli ve kahraman Gazze halkını selamlıyoruz. Gazze, Yemen ve Lübnan direnişi İslam ümmetinin yüz akıdır ve onlar her türlü desteği hak etmektedir.

2 Ekim Cuma günü  ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır’ demek için yine burada buluşmak üzere hepinizi yüce Allah’a emanet ediyoruz.

 

 KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNE HAYIR İNİSİYATİFİ

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve yazı

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve açık hava

kudusgunu.com

Yorumlar