İSLAMİ CİHAD LİDERİNDEN FİLİSTİNLİ GRUPLARA KRİTİK ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 1965 Tarih: 04 Eylul 2020 16:13
İSLAMİ CİHAD LİDERİNDEN FİLİSTİNLİ GRUPLARA KRİTİK ÇAĞRI

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, BAE ve Suudi Arabistan'ın Filistin karşıtı eylemlerini kınarken, Filistinli grupları yeni bir konum almaya ve Filistin davasına umut vermeye çağırdı.
 
Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ziyad el-Nahale, Lübnan'daki Filistinli grupların liderleri toplantısında Filistinlilerin mevcut aşamadaki durumunu zor olarak nitelendirdi ve "Filistin halkı gözünü bu gruplara dikmiş ve eylem bekliyor." dedi.
 
Ziyad el-Nahale, "Filistin ve halkı karşısında bölgede giderek etkili olan ve kazanımlar elde eden bir rejim var. Kurucuları bile bu kadarını hayal etmemişti. Ne yazık ki, Filistinli bazı gruplar bu etkiyi artırmak ve genişletmek için 'köprü' rolü oynadılar." açıklamasında bulundu. 
 
İslami Cihad Hareketi genel sekreteri, yaptığı açıklamanın devamında, "Umut arıyorsak, Siyonist rejimin tanınmasından bu yana güvendiğimiz konumumuza geri dönmeliyiz. Bu rejim, Filistinlileri haklarından mahrum bırakan, kutsal alanlarını ve topraklarını işgal eden bir rejimdir." diye belirtti. 
 
Ziyad el-Nahale, "Bu hareketi ve davranışı durdurup, Siyonist işgali ve etkisini önlemek için yeni bir pozisyon almanın zamanı gelmedi mi? Bugün buna karar vermemiz ve ortak bir tavır almamız gereken gündür." dedi.
 
İslami Cihad Hareketi genel sekreteri, tüm İslam ve Arap ülkelerini Filistin'e karşı sorumluluklarını yerine getirmeye ve Beyaz Saray'ın taleplerine teslim olmayı reddetmeye çağırdı.
 
El-Nahale, BAE-İsrail'in ABD aracılığı ile ilişkileri normalleştirme hamlesini "büyük günah" olarak nitelendirerek, "Filistin ve Kudüs bayrakları yerine düşman İsrail bayrakları ve işgalcilerin uçaklarının Mekke ve Medine üzerinden geçerek, sonunda BAE'de yere inmesi üzücü ve aşağılayıcı bir sahnedir." dedi.
 
Filistin İslami Cihad genel sekreteri Beyrut'taki İslami grupların genel sekreterleri toplantısında yaptığı konuşmanın sonunda Filistin'i destekleyen tüm ülkeleri övdü ve teşekkür etti.
rasthaber

Yorumlar