GASIP İSRAİL BAE VE YEMEN'DE İSTİHBARAT ÜSSÜ KURACAK

 

Görüntülenme: 2084 Tarih: 03 Eylul 2020 12:41
GASIP İSRAİL BAE VE YEMEN'DE İSTİHBARAT ÜSSÜ KURACAK

İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ile “normalleştikten” sonra Ortadoğu’da yeni bir sinsi planı daha devreye sokuyor. Yemen’in, stratejik konumuyla dikkat çeken Sokotra adasını istihbarat üssü yapmaya hazırlanan İsrail, BAE ile birlikte Aden Körfezi, Afrika ülkeleri ve İran’ın denizden askeri hareketliliklerini gözlemleyip istihbarat toplayabilecek.

Siyonist İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ile normalleşme adımlarından sonra Yemen’i istihbarat üssü yapmaya hazırlanıyor. Yahudi lobisine ait “JForum” sitesinde yayımlanan rapora göre İsrail, normalleşmenin ilk planını devreye sokarak, Yemen’in güneyinde bulunan stratejik mevziye sahip Sokotra adasına adım adım yerleşiyor. Sokotra’da kurmayı planladığı istihbarat üsleriyle Yemen başta olmak üzere Aden Körfezi, Afrika ülkeleri ve İran’ın denizden askeri hareketliliklerini gözlemeyi hedefliyor.

BÖLGEDE HAVA VE DENİZ HAREKETLERİNİ GÖZLEMLEYECEK

Yahudi lobisine ait “JForum” sitesinin istihbarat üslerine yönelik açıkladığı raporda, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ortak kuracağı üssün faaliyetleri yer aldı.

Yayımlanan rapora göre, “İsrail, Sokotra merkezine yakın en yüksek tepede istihbarat üssü kuruyor. Bu üssün amacı öncelikle Husi güçlerini ve İran’ın deniz hareketlerini gözlemlemektir. Ayrıca Suudi Arabistan liderliğindeki müttefik güçlerin olağanüstü durumlarda tahliye operasyonları ve lojistiğini güçlendirmeye yönelik olacaktır. Öte yandan İsrail, Kızıldeniz’in güneyinde ise hava ve deniz hareketini analiz edecek” deniyor.

Abu Dabi’de Siyonist ayini!

Birleşik Arap Emirlikleri’ne önceki gün ilk defa resmi temaslarda bulunmak için giden İsrail heyeti, BAE Yahudi topluluğu üyeleriyle sabah ayini düzenledi.

İşgalci İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ile normalleşme adımlarından sonra Yemen’i istihbarat üssü yapmaya hazırlanıyor. Yahudi lobisine ait “JForum” sitesinde yayımlanan rapora göre İsrail, normalleşmenin ilk planını devreye sokarak, Yemen’in güneyinde bulunan stratejik mevziye sahip Sokotra adasına adım adım yerleşiyor. İsrail, Sokotra’da kurmayı planladığı istihbarat üsleriyle Yemen başta olmak üzere Aden Körfezi, Afrika ülkeleri ve İran’ın denizden askeri hareketliliklerini gözlemeyi hedefliyor.

BÖLGEDE HAVA VE DENİZ HAREKETLERİNİ GÖZLEMLEYECEK

Yahudi lobisine ait “JForum” sitesinin istihbarat üslerine yönelik açıkladığı raporda, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ortak kuracağı üssün faaliyetlerine yer verildi. Yayımlanan rapora göre, “İsrail, Sokotra merkezine yakın en yüksek tepede istihbarat üssü kuruyor. Bu üssün amacı, öncelikle Husi güçlerini gözlemlemek ve İran’ın deniz hareketlerini gözlemlemektir. Ayrıca Suudi Arabistan liderliğindeki müttefik güçlerin olağanüstü durumlarda tahliye operasyonlarını ve lojistiğini güçlendirmeye yönelik olacaktır. Öte yandan İsrail, Kızıldeniz’in güneyinde ise hava ve deniz hareketini analiz edecek” deniyor.

YEMEN’DEN ORTADOĞU VE AFRİKA’YI KONTROL EDECEK

Alınan bilgiye göre, “İsrail ve BAE istihbarat subaylarından oluşan bir heyet, Sokotra adasında incelemelerde bulundu. Planlanan istihbarat üslerini kurmak için çeşitli mevzileri kontrol edildi. Kurulacak bu üslerin amacının “bölgede Aden Körfezi başta olmak üzere, Afrika’nın yanı sıra özellikle de Bab El-Mendeb’den ve Yemen’in güneyine kadar istihbarat toplamak olduğu” söylendi.

MİLLİ GAZETE/ALİ ÇAĞLAR TINBEK

Yorumlar