FİLİSTİN MİLLİ VE İSLAMİ GÜÇLERİN LİDERLERİ RAMALLAH'TA TOPLANDI

 

Görüntülenme: 2379 Tarih: 02 Eylul 2020 03:02
FİLİSTİN MİLLİ VE İSLAMİ GÜÇLERİN LİDERLERİ RAMALLAH'TA TOPLANDI

Filistin Milli ve İslami güçlerin liderleri Ramallah'taki bir toplantıda, siyasi gelişmeler ve Filistin'deki iç durum hakkında 6 kilit noktaya vurgu yaptılar.

Kudüs Net dün verdiği haberde yapılan toplantıda Filistin Milli ve İslami güçlerin liderleri, BAE'nin Siyonist rejim İsrail ile uzlaşmasını kınayarak, bunu Filistin meselesine ve İslam Ümmetinin önemli meselelerine ihanet olarak nitelendirdiler.

Filistin Milli ve İslami güçlerinin liderleri, terör rejimi İsrail'in Filistin halkına karşı cinayetlerinin Filistinlilerin haklarından geri adım atmayacağına vurgu yaparlarken, tüm Filistin topraklarının Siyonist yerleşimcilerden korunması için özel komitelerin kurulması çağrısında bulundular. 

Şehitlerin cenazeleri  ve Filistinli esirlerin serbest bırakılması için uluslararası kuruluşların müdahalesinin önemi, Filistinlilerin Yüzyılın Anlaşması'na karşı birliği, ırkçı İsrail'in Batı Yaka'nın bir bölümünü ilhak etme kararı toplantının gündeminde yer alırken Filistinli grupların Perşembe günü Beyrut'ta yapacakları  toplantısının ise memnuniyet verici bir gelişme olduğunu vurgu yapıldı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli grupların genel sekreterlerinin toplanacağı Beyrut'taki toplantı tarihini 3 Eylül Perşembe olarak belirlemişti.

 

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ilerleyen günlerde Filistinli grupların genel sekreterlerinin bir araya geleceğini söyleyerek, grupların yöneticilerinin, ulusal bir program ve mücadele stratejisi geliştirme konusunu ele alacaklarını kaydetmişti.

parstoday

Yorumlar