İMAM HAMENEİ: BAE İSLAM DÜNYASINA İHANET ETTİ

 

Görüntülenme: 2178 Tarih: 01 Eylul 2020 01:19
İMAM HAMENEİ: BAE İSLAM DÜNYASINA İHANET ETTİ

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İsrail-BAE arasında sağlanan normalleşme anlaşmasını eleştirerek, BAE'nin İslam dünyası ile Filistin'e ihanet ettiğini belirtti.

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün video konferans yöntemi ile Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya iştirak etti.

Devrim Lideri burada yaptığı konuşmada, ülke genelinde Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve Kerbela şehitleri için düzenlenen matem etkinliklerine değinerek, "Bu seneki Muharrem ayının ilk on gününde yapılan matem törenlerinde ülke tarihinde olumlu davranışlarıyla en iyisini yaptıkları için İran halkına teşekkür ediyorum" dedi.

İslam Devrimi Lideri, bu seneki Aşura matem törenlerinin İran tarihinde kalıcı olarak yer edineceğine inandıklarını belirterek, mersiyehanlere de içtenlikle teşekkür etti.

İsrail-BAE arasında sağlanan normalleşme anlaşmasını eleştiren Devrim Lideri, şu açıklamalarda bulundu:

"Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İslam dünyasına ihanet etti. Onlar hem Arap milletleri ve bölge ülkelerine hem de Filistin'e ihanet etti.
Tabii ki, bu ihanet uzun sürmeyecek, ancak kara leke olarak kalacak.

Siyonistlerin bölgeye girmesine yol açan BAE'liler bir ülke toprağının gasp meselesi olan Filistin meselesini unutup normalleşmeye başvurdular.

 

Filistin halkı her taraftan yoğun baskı altındayken İsrail ve Trump ailesindeki Siyonist olan kötü kişi ile İslam dünyasının çıkarlarına karşı işbirliği yapıyorlar. Umarım BAE'liler yakında uyanır ve yaptıklarını telafi ederler."

mehrnews

Yorumlar