GASIP İSRAİL KEREM EBU SALİM SINIR KAPISINI AÇTI

 

Görüntülenme: 2568 Tarih: 01 Eylul 2020 12:10
GASIP İSRAİL KEREM EBU SALİM SINIR KAPISINI AÇTI

İşgalci İsrail rejimi, dün gece geç saatlerde abluka altında olan Gazze Şeridi’ndeki Kerem Ebu Salim sınır kapısının bugünden itibaren açılacağını ve balıkçıların avlanma mesafesinin yeniden 15 deniz miline çıkarılacağını duyurdu.
 
İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyetlerini yürüten Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi, İsrail medyasında yer alan bir açıklamasında, Salı gününden itibaren balık tutma mesafesinin 15 deniz miline çıkarılmasının yanı sıra Kerem Ebu Salim sınır kapısının yakıt girişi de dâhil olmak üzere yeniden faaliyetlerine başlamasının kararlaştırıldığını belirtti. 
 
Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi, tarafından yapılan açıklamada, "Alınan bu karar sonrası, Gazze Şeridi'nde olup bitenlerden sorumlu olan Hamas'ın açıklamalarına uymaması halinde, İsrail buna karşılık olarak farklı tedbirler alacak.” ifadelerine yer verildi. 
 
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün gece, Gazze Şeridi'nde tırmanan gerginliğin ardından Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi'nin arabuluculuk çabaları sonucunda İsrail'le ateşkese varıldığını duyurmuştu.
 
Siyonist İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden sınır bölgelerindeki Yahudi yerleşim birimlerine yanan balonlar ve roketlerin gönderilmeye devam ettiği gerekçesiyle Filistinli balıkçıların avlanmasını yasaklamıştı.
 
Ayrıca İsrail, 12 Ağustos'tan itibaren bölgeye akaryakıt girişini kesmiş, Gazze Şeridi'ndeki Elektrik Dağıtım Şirketi de bu nedenle 18 Ağustos'ta bölgedeki tek elektrik santralinde üretimin durduğunu açıklamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar