İSLAMİ CİHAD HAREKETİ: ABD FİLİSTİN HALKINA KARŞI AÇIKÇA SAVAŞ YÜRÜTÜYOR

 

Görüntülenme: 2363 Tarih: 31 Ağustos 2020 05:34
İSLAMİ CİHAD HAREKETİ: ABD FİLİSTİN HALKINA KARŞI AÇIKÇA SAVAŞ YÜRÜTÜYOR

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi, İsrail işgal rejimine Arap coğrafyasında ve İslam coğrafyasında serbestçe dolaşma ve sınırları aşma imkanı verilmesinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) sorumlu olduğunu dile getirdi. 
 
İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden Hızır Habib dün yaptığı açıklamada ABD'nin ve İsrail'in bölgeyle ilgili önemli arzuları ve istekleri olduğuna dikkat çekerek; "İsrail, ABD ve onun Arap dünyasını ve İslam dünyasını hedef alan emperyalist projeleri için kargının ucu konumundadır." dedi. 
 
Hızır Habib, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada ABD'nin bölgede BAE dışında kalan ülkelerle de ilişkilerin normalleştirilmesi için yoğun bir çaba içinde olduğuna dikkat çekerek bütün bu çabaların hedefinde tüm Arap dünyasının ve İslam coğrafyasının bulunduğunu dile getirdi. 
 
Habib, ABD yönetiminden Jared Kushner başkanlığındaki bir heyetin İsrail işgal devletine yaptığı ziyaret hakkında da yorum yaparak; "Biz kesin olarak inanıyoruz ki ABD'den de İsrail'den de hiçbir hayır gelmeyecektir." dedi. 
 
ABD'nin şu an Filistin halkına, Arap toplumlarına ve Müslüman halklara karşı açık savaş yürüttüğüne dikkat çeken Habib, onun İsrail'in önüne kapatılmış bütün kapıların açılması, birtakım barış anlaşmaları vasıtasıyla ona her şeyin serbest olması için çalıştığını dile getirdi. 
 
İslami Cihad'ın ABD'nin yürüttüğü faaliyetin son derece tehlikeli olduğuna inandığını vurgulayan Habib, BAE'ye de girdiği yoldan geri dönmesini tavsiye etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar