SİYONİST ORDUYA BAĞLI ÖZEL BİRLİK HALK CEPHESİ LİDERLERİNDEN BİRİNİ ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 2155 Tarih: 30 Ağustos 2020 13:26
SİYONİST ORDUYA BAĞLI ÖZEL BİRLİK HALK CEPHESİ LİDERLERİNDEN BİRİNİ ESİR ALDI

İsrail işgal ordusuna mensup özel bir birlik bugün akşam saatlerinde Halk Cephesi liderlerinden ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Husam Er-Rezze'yi Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinin yakınında yakaladı. 
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Er-Rezze'yi Ramallah'a gitmekte olduğu sırada, Nablus'un kuzeyindeki Hivare bölgesinde kurduğu tuzakla yakaladı ve bilinmeyen bir yere götürdü. 
 
Bu tutuklamanın Er-Rezze'nin iki yıl aradan sonra ikinci kez tutuklanması olduğu ifade edildi. Bundan önce 17 Nisan 2018 tarihinde işgal güçleri tarafından tutuklanmış sonra idari hapis cezasına çarptırılmış ve cezası iki kez uzatılmış, böylece bir yıldan fazla bir süre hapiste tutulmuştu. 
 
Er-Rezze daha önce tutuklanması sırasında idari hapis cezasını protesto amacıyla ve özgürlüğüne kavuşturulması için 34 gün açlık grevine gitmişti. 
 
İşgal güçlerinden belediye işçilerinin elbiselerini giyerek kendilerini kamufle eden bir grup da 10 Ağustos tarihinde, Husam Er-Rezze'nin oğlu Bedr Er-Rezze'yi, Nablus'un El-Mahfiye mahallesinde bulunan evlerine baskın düzenleyerek tutuklamıştı. 
 
Husam Er-Rezze, daha önce onlarca kez tutuklandı ve bu tutuklanmalarda toplamda 18 yıl işgal zindanlarında esaret altında kaldı. Bu esaretlerinin bir kısmı idari tutukluluk şeklindeydi. Esaret altında olduğu dönemlerde birçok kez açlık grevine gitti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar