HAMAS SİYONİST İŞGALCİLERE YENİ BİR MESAJ GÖNDERDİ

 

Görüntülenme: 1945 Tarih: 28 Ağustos 2020 15:31
HAMAS SİYONİST İŞGALCİLERE YENİ BİR MESAJ GÖNDERDİ

Lübnan gazetesi Al Akhbar bazı Filistinli kaynaklardan edindiği bilgiye istinaden, HAMAS hareketinin Siyonist işgalcilere gönderdiği yeni mesajda, Direnişin taleplerine cevap verilmediği takdirde İsrail'in zor günleri beklemesi gerektiğini ilettiğini bildirdi.
Qodsna'nın haberine göre, Lübnan gazetesi Al Akhbar, bölgeye mali destek getiren ve Hamas ile İsrail arasında arabuluculuk faaliyetlerini sürdüren Katar Temsilcisi Muhammed el İmadi'nin Gazze'ye girişinden bir gün sonra Hamas'ın İsrail ile gerilimi tırmandıracak girişimlerde bulunduğunu yazdı.
Bu gazete bazı Filistinli kaynaklardan edindiği istihbarata dayanarak haberine şöyle devam etti: El İmadi Katar'ın mali yardımının son kısmını Gazze Bankasının hesabına yatırdığı esnada HAMAS İşgalcilere sert bir üslup içeren mesajlar gönderdi. Çünkü korona pandemisi nedeniyle Gazze'nin insani, ekonomik ve hijyen şartlarının iyileştirilmesine olan ihtiyacı şiddetle arttı. HAMAS, korona baskılarının da artmasıyla eş zamanlı olarak önümüzdeki günlerin daha gergin ve sıcak geçeceği konusunda uyardı ve Gazze direnişinin isteklerinin yerine getirilmemesi halinde bu krizi işgal altındaki topraklara taşıyacağını belirtti.
Hamas'ın mesajında işaret ettiği isteklerinden bazıları, korona ile mücadele teçhizatları, test kitleri, solunum cihazları gibi hijyen ve tıbbi ihtiyaçların karşılanmasıydı. Çünkü Gazze'de yalnızca 120 adet solunum cihazı bulunuyor ve bu sayı bölgedeki insan yoğunluğunun en fazla olduğu yer olan Gazze'de korona pandemisi ile başa çıkmak için yeterli değil.
Hamas'ın bu mesajları Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda hazırlanmıştır. Yahya Sinvar yaptığı açıklamada, işgalcileri Gazze'nin ihtiyaç duyduğu şeyleri zorluklarla elde ettiği konusunda uyardı ve Gazze'deki korona hastalarının nefes almaması halinde 6 milyon Siyonistin nefesini keseceği konusunda işgalcileri tehdit etti.

kudusgunu.com

Yorumlar