EL HALİL'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

 

Görüntülenme: 2101 Tarih: 27 Ağustos 2020 15:15
EL HALİL'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

İşgal altındaki Batı Şeria’da yer alan El-Halil kentinin Bab ez-Zaviye bölgesinde, işgalci İsrail güçleri ile Filistinli vatandaşlar arasında dün gece geç saatlerde şiddetli çatışmalar yaşandı.
 
Bölgedeki yerel kaynaklar, el-Halil kentinin Eş-Şüheda Caddesi’nin girişindeki askeri kontrol noktasında bulunan işgal güçleri ile Filistinli vatandaşlar arasında çatışma çıktığını söyledi.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin kontrol noktasını kapattığını ve seyir halinde olan vatandaşların evlerine gitmelerini engellediğini aktardı.
 
Diğer yandan, çatışmaların yaşandığı saatlerde Cenin kentinin güneybatısında yer alan Bertaa askeri kontrol noktasın yakınında Filistinli bir genç işgal güçleri tarafından gerçek mermilerle vurularak yaralandı.
 
Bölgedeki yerel haber kaynaklarından alınan bilgiye göre, 27 yaşındaki Hamid Selim, kontrol noktası yakınında işgal güçleri tarafından ayağından vurularak yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldı. 
 
Filistinli vatandaşlara yönelik şiddet ve zulmünü gün geçtikçe artıran işgal güçleri, Filistinlileri tutuklayarak ve baskı uygulayarak toprakları üzerindeki kirli emellerine ulaşmayı amaçlıyor.  
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar