MUHASARA ALTINDAKİ GAZZE'DE KANSER HASTALARI ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

 

Görüntülenme: 2247 Tarih: 27 Ağustos 2020 18:03
MUHASARA ALTINDAKİ GAZZE'DE KANSER HASTALARI ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Filistin İnsan Hakları Merkezi, dün abluka altında olan Gazze Şeridi'ndeki kanser hastalarının tedavisi için çağrıda bulundu. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamaya göre, İnsan Hakları Merkezi, kanser hastası olan vatandaşların tedavisi için yeterli ilaç bulunmaması ve bu hastalara uygulanan tedavi imkân ve hizmetlerin azalması nedeniyle büyük endişe duyduklarını söyledi. 
 
İsrail'in 14 yıldır Gazze'ye uyguladığı abluka nedeniyle de sağlık sektörünün büyük ölçüde zayıfladığını belirten İnsan Hakları Merkezi, söz konusu durumun, hastaların hayatına doğrudan etki etmesinden korktuklarını ifade etti.
 
İnsan Hakları Merkezi, yaptığı açıklamada, uluslararası toplum ve Dünya Sağlık Örgütü’nden, yeterli miktarda ilaç ve tıbbi malzemenin Gazze'ye girişine izin vermesi için İsrail'e baskı yapmalarını talep etti.
 
Merkez tarafından yapılan açıklamalara göre, Gazze'de yaklaşık 8 bin kanser hastası, sınır kapılarına getirilen ağır kısıtlamalar nedeniyle kendilerine gerekli tedavinin sağlanamamasından dolayı ciddi anlamda sağlık sorunları yaşıyor. 
 
Öte yandan, Sağlık Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, temel ilaç listesinde yüzde 45, kan bankaları ve laboratuvar malzemelerinde yüzde 65 oranında eksiklik bulunuyor. 
 
Siyonist İsrail, Gazze Şeridi’nde ablukayı ağırlaştırmasının yanı sıra yanan balonları gerekçe göstererek Gazze'deki Hamas hedeflerine yönelik hava saldırılarını da artırdı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar