SİYONİST ÇETELER MESCİDİ AKSA'DA TERÖR ESTİRİYOR

 

Görüntülenme: 2656 Tarih: 26 Ağustos 2020 12:02
SİYONİST ÇETELER MESCİDİ AKSA'DA TERÖR ESTİRİYOR

Siyonist İsrail polisinin eşlik ettiği bir grup Yahudi yerleşimci Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.
 
Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'nden konu hakkında yapılan açıklamada, bu sabah aralarında 41 öğrenci ve 40 Yahudi turistin de bulunduğu 137 Yahudi yerleşimcinin İsrail polisi koruması altında Aksa'nın avlusuna girerek kışkırtıcı Talmudik ayinler gerçekleştirdikleri belirtildi.
 
Mescidi Aksa avlusuna baskın düzenleyen bir Yahudi yerleşimcinin, sosyal medya hesabından, üzerinde “Şimdi Tapınak” yazısı yer alan bir maskeyle poz verdiği ve arkasında Kubbetu's-Sahra’nın göründüğü bir fotoğrafını paylaştığı belirtildi.
 
Kapılarda kimlik kontrolü yapan işgal polisi, yerleşimcilerin ihlallerine izin verirken Filistinlilerin Mescidi Aksa’ya girmesine yönelik kısıtlamalar getirip onlarca Filistinliyi de uzaklaştırma yoluna gitti.
 
Mescidi Aksa hemen hemen her gün, sabah ve öğlen vakitlerinde bir dizi baskın ve ihlale maruz kalırken, Yahudilerin dini bayramları döneminde bu tür olaylar daha da artmaktadır.
 
Hamas’ın Batı Şeria’daki basın bürosunun yayınladığı rapora göre, Temmuz ayında işgal güçleri koruması eşliğinde Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimci sayısı 2764’e ulaşarak Haziran ayının iki katına çıktı.
 
Vadi Hilva Bilgi Merkezi’ne göre bu yılın başından bu yana işgal güçleri, Mescidi Aksa’dan 206, Eski Kudüs'ten 24 ve Kudüs'ten 6 olmak üzere toplamda 236 Filistinliye uzaklaştırma cezası verdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar