UNRWA'DAN GAZZE İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2258 Tarih: 25 Ağustos 2020 12:50
UNRWA'DAN GAZZE İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Mathias Shamali yaptığı açıklamada, "İlgili tüm tarafları, sivil halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli elektrik tedariki sağlamaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Mathias Shamali, yaptığı basın açıklamasında, yetersiz enerji kaynağının Gazze halkının refahını ve güvenliğini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Ayrıca Shamali, gereken enerjinin sağlanmamasının, hastaneler de dâhil olmak üzere Gazze'deki kamu ve özel sektör üzerinde yıkıcı etkiler bırakacağını ve yaklaşık iki milyon insanın hayatını ve sağlığını tehlikeye atacağını söyledi.  Uluslararası insani hukuk gereğince elektriğin olmadığı bu durumda Gazze’ye gönderilen akaryakıt yardımlarının geçişine izin verilmesi gerektiğini belirten Shamali, UNRWA’nın, artan gerginlik ve askeri tırmanışların yanı sıra balıkçıların avlanmasının ve akaryakıt girişinin engellenmesinden endişe duyduğunu söyledi. 

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor. İsrail, 12 Ağustos’ta abluka altındaki Gazze Şeridi'ne akaryakıt girişini yasaklamıştı. Bölgenin tek elektrik santrali, gerekli yakıt sağlanamadığı için tam randımanlı çalıştırılamıyor. Diğer yandan, İsrail savaş uçakları, yanıcı uçurtma ve balonları bahane ederek yaklaşık 10 gündür Gazze Şeridi’ne bomba yağdırıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar