FİLİSTİNLİ GRUPLAR MOSKOVA'DA TOPLANTI YAPACAK

 

Görüntülenme: 1990 Tarih: 25 Ağustos 2020 10:05
FİLİSTİNLİ GRUPLAR MOSKOVA'DA TOPLANTI YAPACAK

Filistin İslami direniş Hareketi (Hamas) Ulusal İlişkiler Birim Başkanı Husam Bedran,  Hamas hareketinin, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Filistinli grupların ortak toplantısına katılma daveti aldığını açıkladı.

Rusya’nın Filistinlilerin birliğinden yana sergilediği tutumu memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Bedran, Rusya Devlet Başkanlığı Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un, Filistinli grupların yöneticileriyle temasa geçtiğini bildirdi. Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Bedran, Rusya'nın başkenti Moskova'da Filistinli grupları bir araya getirecek olan toplantıda, Filistin halkının maruz kaldığı tehditlere karşı Filistinlilerin bir safta birleşmesi ve ülke içindeki ulusal durumun güçlendirilmesinde katkıda bulunmak gibi önemli konuların ele alınacağını kaydetti.

Toplantının gerçekleştirileceği tarihin henüz netlik kazanmadığına işaret eden Bedran, Rusya’nın Filistin’e yönelik attığı bu adımı memnuniyetle karşıtlıkların belirterek, “Bu girişim, diğer tarafların çabalarına da niteliksel bir katkı sağlıyor.”  ifadelerini kullandı. Diğer taraftan Hamas'ın üst düzey isimlerinden Bedran, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Filistin halkının, ABD’nin sözde Ortadoğu barış planı ile İsrail’in kirli planlarına boyun eğmeyeceğini bildirmek üzere birçok devlet yöneticisiyle görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etmişti.

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye ise, Filistin uzlaşısı için Rusya'ya 4 öneride bulunduklarını, bu önerilerin kabul edildiğini söylemişti. İsmail Heniyye, sundukları önerilerden ilkinin Batı Şeria ve Gazze'de Filistin seçimlerinin yapılması, ikincisinin Batı Şeria dışında ve tüm Filistinli grupların katılacağı ulusal bir toplantı düzenlenmesi, üçüncüsünün Filistinli grupların genel sekreterlerinin toplanması, dördüncüsünün ise ulusal birlik hükümetinin kurulması olduğunu ifade etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar