FİLİSTİNLİ ALİMLERDEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA SERZENİŞ

 

Görüntülenme: 1652 Tarih: 24 Ağustos 2020 13:53
FİLİSTİNLİ ALİMLERDEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA SERZENİŞ

Abluka altında olan Gazze Şeridi'ndeki Filistinli Alimler Birliği, Mescidi Aksa yangınının 51. yıldönümünü anmak ve İsrail-BAE normalleşme anlaşmasını protesto etmek için gösteri düzenledi.
 
Düzenlenen gösteriye, Filistin Alimler Birliği, Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği’nin Filistin Şubesi, Uluslararası Kudüs Vakfı, Kudüs Dairesi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda kanaat önderi katıldı.
 
Gösteriye katılan kurumlar adına, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği’nin Filistin Şubesi ve Filistin Alimler Birliği başkanı Mervan Ebu Ras konuştu.
 
Filistinlilere ve Kudüs sakinlerine destek olmanın ümmetin görevi olduğu belirtilen gösteride, Arap ve İslam dünyasının sessizliğinin, kutsal değerlerin daha fazla gasp edilmesi ve Mescidi Aksa ile çevresine yönelik saldırıların artırılması konularında İsrail'i cesaretlendirdiği ifade edildi. 
 
Ayrıca düzenlenen gösteride yapılan açıklamalarda, “İsrail'le normalleşmeye doğru koşar adım yürümek, zillet ve hakirlikten başka bir şey sağlamayacak.” ifadelerine yer verildi.  
 
BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar