JERUSALEM POST GAZETESİ ŞEHİT KOMUTAN BEHA EBU'L ATA HAKKINDA ÇARPICI BİR HABER YAYINLADI

 

Görüntülenme: 3564 Tarih: 24 Ağustos 2020 07:49
JERUSALEM POST GAZETESİ ŞEHİT KOMUTAN BEHA EBU'L ATA HAKKINDA ÇARPICI BİR HABER YAYINLADI

İsrail gazetesi The Jerusalem Post, Ebu'l Ata'nın Gazze direnişinin zeki komutanlarından biri olduğunu ve isminin Siyonist askerleri ve yerleşimcileri dehşete düşürdüğünü yazdı.
Qodsna'nın haberine göre Jerusalem Post gazetesi, Filistin İslami Cihad Hareketi komutanı Beha Ebu'l Ata'nın İsrail için tehlike olduğuna değinerek, Filistinli komutana İsrail tarafından başarısızlıkla sonuçlanan iki terör saldırısı düzenlendiğini vurguladı.
Siyonist gazetenin haberine göre, bu direniş komutanı, Gazze şeridinde çok kuvvetli biriydi ve onu tanıyan tüm asker ve yerleşimciler ismini duyunca bile dehşete kapılıyorlardı.
Gazete şunları da ekledi : Ebu'l Ata Gazzeliler arasında çok sevilen zeki biriydi ve geri dönüş yürüyüşleri haftalarında füze fırlatma veya İsrailli askerleri keskin nişancı tüfeğiyle hedef alma gibi eylemlerle Siyonistleri rahatsız ediyordu. İşte bu durum, Netanyahu hükümetinin ona terör saldırısı düzenleme kararı almasına neden oldu.
Böyle bir karara sebep olan şey, 2019'da Eylül ayının ortasında Netanyahu'nun Gazze sınırındaki yerleşkelerden birinde konuşma yaptığı sırada füze fırlatılması oldu. Zira o zaman İsrail başbakanı kendi seçim kampanyası için konuşma yapıyordu. Bir anda sirenler çaldı ve Netanyahu Ebu'l Ata'nın füzesinin korkusundan sığınağa kaçtı.
Gazete, Netanyahu'nun sığınağa kaçış esnasında suratının çok asık olduğunu ve bu konunun onu çok sinirlendirerek Ebu'l Ata'ya terör saldırısı kararı almasına yol açtığını vurguladı.
Yazının diğer bölümünde, İsrail ordusunun ilk defa 2012'de Ebu'l Ata'ya saldırı için adım attığı, onun ve İslami Cihad'ın diğer komutanlarının olduğu binayı füzeyle vurduğu ancak Ebu'l Ata'nın mucizevi bir şekilde bu saldırıdan kurtulduğu aynı şekilde 2014'teki Gazze savaşı sırasında da komutanın Gazze'deki evine başarısız bir saldırı düzenlediği yer alıyor.
kudusgunu.com

Yorumlar