HAMAS GAZZE KONUSUNDA ULUSLARARASI TOPLUMU GÖREVE ÇAĞIRDI

 

Görüntülenme: 1824 Tarih: 24 Ağustos 2020 09:08
HAMAS GAZZE KONUSUNDA ULUSLARARASI TOPLUMU GÖREVE ÇAĞIRDI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgalci İsrail rejimini, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara ve ablukayı daha çok ağırlaştırmaya devam etmemesi konusunda uyardı.  
 
Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail’in, Gazze'ye yönelik saldırı düzenleyerek ve ablukayı daha çok ağırlaştırarak Filistin halkına yönelik düşmanlığını sürdürmesi insanlık suçudur.” ifadelerine yer verdi.
 
İşgalci İsrail'in uyguladığı bu politikaların halkın ve direnişin iradesini kıramayacağına dikkat çeken Fevzi Berhum, “İsrail, bu politikalarla başarılı olacağını düşünüyorsa eğer büyük bir hayal kuruyor demektir. Geçmiş yıllardaki tarihine bakabilir.” ifadelerini kullandı.  
 
Yaptığı açıklamada Berhum, İsrail'in Gazze'ye yönelik düşmanlığının durması ve ablukanın kalkması için uluslararası toplum ve hukuk kurumlarının konuya müdahale etmesini istedi.
 
Ayrıca Berhum, işgalci İsrail rejimine karşı caydırıcı kararların olmaması, bunun yerine suçlarının normalleştirilerek göz ardı edilmesinin, Filistin halkına karşı işlediği suçlara ve ihlallere devam etmesinin ana nedeni olduğunu belirtti.  
 
Diğer yandan, İsrail savaş uçakları, sabah saatlerinde Gazze'de Hamas'a ait bazı noktaları bombaladı. Yanan uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan İsrail ordusu, bu uçurtma ve balonların hazırlandığını iddia ettiği sınır bölgelerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.
 
Siyonist İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar