FAS SİYONİST İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYİ REDDEDİYOR

 

Görüntülenme: 1796 Tarih: 24 Ağustos 2020 20:22
FAS SİYONİST İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYİ REDDEDİYOR

Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, ülkesinin, işgalci İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiğini söyledi.
 
Saadeddin el-Osmani, dün gece "Adalet ve Kalkınma" Partisi'nin 16. Ulusal Gençlik Forumu'nun açılış oturumunda yaptığı konuşmada, ülkesinin Siyonist İsrail ile yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu belirtti. 
 
Normalleşme anlaşması karşısında Fas'ın yönetimi ve halkıyla Filistinlilerin yanında durmaya devam ettiğini vurgulayan el-Osmani, bölgeyi Yahudileştirme çabalarına, Filistinlilerin ve Kudüslülerin haklarının ihlal edilmesine, Mescidi Aksa'nın ve Kudüs'ün İslami kimliğinin yok edilmeye çalışılmasına karşı çıktıklarını söyledi. 
 
Ayrıca Osmani, Filistin halkının haklarına saldırının Fas'ın kırmızıçizgisi olduğunu söyleyerek, ülkesinin İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiğini açıkladı. 
 
Son olarak, Siyonist İsrail ile normalleşmenin Filistin halkının haklarını daha çok ihlal etmesi için bir teşvik olduğunu belirten Osmani, İslam ümmetinin, Mescidi Aksa'yı ve Kudüs'ü savunması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Bu açıklamalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner’in BAE'nin ardından bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde geldi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar