SAİD HATİBZADE: ABD VE SİYONİST İSRAİL BÖLGEDE BASKI, SALDIRI VE BİTMEYEN SAVAŞLARI BAŞLATTI

 

Görüntülenme: 1831 Tarih: 23 Ağustos 2020 04:02
SAİD HATİBZADE: ABD VE SİYONİST İSRAİL BÖLGEDE BASKI, SALDIRI VE BİTMEYEN SAVAŞLARI BAŞLATTI

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü gazetecileri barış askerleri niteleyerek, "Batı Asya bölgesindeki gazeteciler ve aileleri, kökleri Siyonist rejimde aranması gereken organize, kör ve ithal terörün kurbanlarıdır" dedi.

Said Hatibzade, dün video konferansı aracılığıyla düzenlenen etkinlikte 'Batı Asya bölgesindeki terörist grupların mağduru olan gazetecilerin ailelerine teşekkür ederek, "Kuşkusuz gazeteciler günümüzdeki aşırılık dünyası şartlarında en fazla çalışan kesimdir ve onlar en ön saftadırlar' dedi.

Hatibzade, ABD ve Siyonist rejim İsrail'in bölgede baskı, saldırı ve bitmeyen savaşlar başlattığına dikkat çekerek, ''İran İslam Cumhuriyeti, bu sorunları tanıdığı için 'Dünya Şiddete Karşı' adıyla BM'ye bir bildiri sundu ve o da onaylandı. İran'ın bu girişimi, sorunların çoğunun kökünde nelerin bulunduğuna dair dikkatini göstermektedir' dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, önerinin Suriye ve Yemen'de savaş başlamadan önce BM'ye sunulduğunu belirterek, "Bölgede güvenliğin ortaklaşa sağlanması gerekiyor ve İran İslam Cumhuriyeti bölgede güvenliği sağlamaya ve bu sorunu çözmek için yardımına hazır'' dedi. 

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, barışın savaşla sağlanamayacağını vurgulayarak, İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgede ve komşu ülkelerde barışı sağlamak için çok çalıştığını belirtti.

parstoday

Yorumlar