ARAP KRALLARINA SESLENEN MOSSAD BAŞKANI KOHEN: İRAN'A KARŞI BÖLGESEL BİR CEPHE OLUŞTURABİLİRİZ

 

Görüntülenme: 2688 Tarih: 22 Ağustos 2020 15:37
ARAP KRALLARINA SESLENEN MOSSAD BAŞKANI KOHEN: İRAN'A KARŞI BÖLGESEL BİR CEPHE OLUŞTURABİLİRİZ

Mossad başkanı, birkaç Arap ülkesinin daha en yakın zamanda İsrail ile barış anlaşması imzalamak için adım atacağını açıkladı.
Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, Yossi Kohen Kanal 20'ye verdiği röportajda diğer Arap ve Afrika ülkelerinin de Siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirme listesinde olduklarını ve bunların başında da Fas'ın bulunduğunu öne sürdü.
Kohen, BAE'nin Siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirmesinin diğer Arap ülkelerinin de benzer adımlar atması için başlangıç olacağını ifade etti.
Kohen şunları da vurguladı: BAE ile kurulan ilişkiler özel bir öneme sahip zira biz İran'a karşı bölgesel bir cephe oluşturabiliriz.
Mossad başkanı, işgalci Siyonist rejimin bölgede barış sağlama peşinde olduğunu da iddia etti.
Bilindiği gibi, ABD başkanı Donald Trump 13 Ağustos'ta Siyonist rejim ile BAE arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasını duyuran bir tweet atmıştı.
Tweette şöyle yazıyordu: Bugün büyük bir adım atıldı, iki büyük dostumuz arasında tarihi barış anlaşması imzalandı.
Abu Dabi veliahtı Şeyh Muhammed bin Zaid El Nehyan da Siyonist rejim ile yapılan normalleşme anlaşmasının, Batı Şeria ilhak kararının iptaline neden olduğunu iddia etmişti.
Bin Zaid bu anlaşmanın yapıldığı gün için tarihi bir gün ifadesini kullandı.
Filistin halkına yaptığı bu ihaneti bu şekilde haklı göstermek istiyordu ancak hemen ardından iddiası yalanlandı. Binyamin Netanyahu ve İsrailli bakanlar açıkça Batı Şeria'nın ilhak projesinin tamamen ayrı bir konu olduğunu ve BAE ile yapılan anlaşmayla hiçbir ilgisinin olmadığını belirttiler.
Netanyahu şu açıklamayı yaptı: Batı Şeria ilhak projesinin icrası kısa süreliğine ertelendi. Bu da Amerikan Devleti'nin isteğiydi ve BAE'nin iddiasının aksine projenin iptali söz konusu değil.
Netanyahu BAE'ye ait Sky News kanalına verdiği ilk röportajda şu açıklamalarda bulundu: İlhak projesi anlaşmasının mevcut şartlarda durdurulması Amerika'nın isteğiydi ve bizler de bunu kabul ettik. Amerikalılar, barışı genişletme peşinde olduklarını belirttiler ve bunun mevcut şartlarda önceliği var.
Siyonist Rejim Enerji Bakanı Yuval Steinitz de Filistin topraklarının tamamının İsrail'e ilhak projesinin yavaş yavaş gerçekleştirileceğini duyurdu.
Steinitz şunları da ekledi: Netanyahu Batı Şeria'daki Filistin topraklarının ilhakı için Washington'dan ilk aşama muvafakatını aldı.
kudusgunu.com

Yorumlar