MESCİDİ AKSA'NIN ATEŞE VERİLMESİNİN ÜZERİNDEN 51 YIL GEÇTİ

 

Görüntülenme: 2592 Tarih: 21 Ağustos 2020 10:16
MESCİDİ AKSA'NIN ATEŞE VERİLMESİNİN ÜZERİNDEN 51 YIL GEÇTİ

Kudüs ve Kutsal Mekânlara Destek için İslam-Hristiyan Komisyonu, işgalci İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimci sürülerinin günlük ihlal ve saldırıları nedeniyle Mescidi Aksa’da alevlerin hâlâ sürdüğünü söyledi.
 
İslam-Hristiyan Komisyonu, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın yakılışının 51'nci yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “İşgal güçleri Yahudileştirme ve icat ettikleri yıkım yöntemleriyle Mescidi Aksa’da tüm eserleri her gün yakıp yıkmaktadır” ifadesini kullandı.
 
Heyetin Genel Sekreteri Hanna İsa, yıllardır süren işgale rağmen Filistin halkının hâlâ yaşadığı dehşet ve felaketi unutmadığını vurguladı.
 
Hanna İsa, Hicri yeni yılın başlamasına rağmen Mescidi Aksa kapılarının hâlâ kapalı olduğunu, Müslümanların girmesinin yasak olduğunu, işgal güçlerin ve fanatik yerleşimcilerin baskınlarına maruz kalıp mukaddesatına saygısızlık edildiğini hatırlattı.
 
Diğer yandan İsa, işgalcilerin Kudüslüleri baskı ve sürgünlerle yerlerinden edip yerlerine Yahudi yerleşimcileri yerleştirme planlarına karşı Kudüslülerin kararlılığını destekleme çağrısında bulundu.
 
Genel Sekreter İsa, Filistin toprakları üzerinde doğuştan hak sahibi olduklarına inanan bir halk olduğu sürece işgalin yok olmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar