FEVZİ BERHUM: İSRAİL İLE SAVAŞA GİRMEKTE TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ

 

Görüntülenme: 1958 Tarih: 21 Ağustos 2020 15:01
FEVZİ BERHUM: İSRAİL İLE SAVAŞA GİRMEKTE TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Fevzi Berhum, Hamas’ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden, İsrail’in artan baskı ve şiddet politikalarına tepki olarak İsrail rejimi tarafına "yanan balonlar" göndermesinin işgalcilere karşı kalkan görevini yerine getirmesi olduğunu belirtti. 
 
Hamas hareketinin, İsrail’in son bir haftadır Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenlemesine misilleme olarak İsrail tarafına yanan balonlar gönderdiğine dikkat çeken Berhum, “Hamas, Filistin halkını işgal rejimine karşı koruma rolünü sürdürecektir.” ifadelerine yer verdi.
 
İşgal rejiminin Gazze'ye üçüncü hava saldırısını düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Hamas Sözcüsü Berhum, İsrail ordusun Gazze'de Hamas'a ait noktalara hava saldırılarını sürdürmesi ve baskı politikasını artırması halinde “Hamas’ın İsrail karşı savaşa girmekten kaçınmayacağına” vurgu yaptı.
 
Yaptığı açıklamada Berhum, “Gılaf Gazze” Yahudi yerleşim birimlerinde 41 noktada yangın çıkmasına neden olan yanan balonları İsrail tarafına gönderen Filistinli direnişçileri selamladı. 
 
İsrail’in yıldırma, baskı ve şiddet politikalarının Filistin halkının iradesini zedelemeyeceğini belirten Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Berhum, Filistin halkının, işgal girişimlerine boyun eğmeyeceğini, hem insani haklarını geri almak hem de işgal edilen topraklarını özgürleştirmek için mücadeleye devam edeceğini söyledi.
 
Diğer taraftan İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait mevzileri ve tünelleri vurduğunu kaydetti. Daha önceki iki saldırıda da İsrail rejimi, İzzettin el-Kassam Tugaylarına ait hedefler ile Gazze'nin kuzeyindeki Et-Tuvam bölgesinde Hamas'a ait bir noktayı vurduğunu bildirmişti.
 
İsrail yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.
 
Bölgenin tek elektrik santrali, gerekli yakıt sağlanamadığı için tam randımanlı çalıştırılamıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar