SUDAN HALKI VE SİYASİ PARTİLERİ SİYONİST REJİM İLE ANLAŞMA YAPILMASINA KARŞI (ÖZEL HABER)

 

Görüntülenme: 1994 Tarih: 19 Ağustos 2020 03:08
SUDAN HALKI VE SİYASİ PARTİLERİ SİYONİST REJİM İLE ANLAŞMA YAPILMASINA KARŞI (ÖZEL HABER)

Qodsna'nın Filistinli bir kaynaktan aldığı habere göre, Sudanlı bazı liderler, siyasi ve milli kişiler, BAE ile Siyonist rejim arasındaki ittifaka olan itiraz ve tepkilerini dile getirerek Abu Dabi yetkililerinin benzer eylemlerine karşı Hartum makamlarını uyardı.
Sudanlı liderler BAE'nin bu eylemini Filistin'i savunma konusunda geri çekilme olarak nitelendirdi ve Sudan'ın Siyonist rejimle herhangi bir normalleşme hareketine karşı olduklarını vurguladı.
Sudan Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık El Mehdi ve Sudan Alimler Heyeti başkanı Muhammed Osman Salih, Sudan'ın Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme hareketini kınadıklarını duyurdu. 
Sudan Ümmet Partisinin bildirisinde şu ifadelere yer verildi: İsrail, Arap topraklarını işgal ediyor ve hâlâ da Filistinlilerle arasındaki sorunu çözebilmiş değil, bu koşullarda İsrail'le her türlü ilişki tamamen hatadır. 
Sudan Alimler Heyeti başkanı da bildirisinde şunu vurguladı: Sudan dışişleri bakanlığı sözcüsünün söyledikleri sadece kendisini bağlar ve Sudan milleti Siyonist rejimle her türlü ilişkiyi normalleştirmeye karşıdır, Sudanlılar, son yıllarda Filistin meselesinin hamisi olmuştur. 
Sudan Baas Partisi sözcüsü Muhammed Vedae de  konuyla ilgili şunları söyledi: Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek, Filistin halkına zarar verir. Böyle hayati bir meselede yanlış bir adım atılmamalıdır. 
Sudanlı milliyetçi liderlerinden Ahmed Ebu Hazım da şunları vurguladı: İsrail tüm ırkçı faktörleri kendinde toplamış işgalci bir rejimdir, elbette Arap liderleri kendi hükümetlerini kuvvetlendirmeyi İsrail'le ilişkileri normalleştirmede arıyorlar ve kendi halklarının istek ve yönelimlerini dikkate almıyorlar. 
Ebu Hazım, Sudan'ın İsrail'le ilişkileri normalleştirmeye yönelmesi konusunda uyarıda bulunarak konuşmasına şöyle devam etti: İsrail, Afrika kıtasında nüfuzunu artırıp su kaynaklarını ele geçirmenin peşinde. 
Arap Sosyalist Partisi sözcüsü Muhammed Ziyaeddin de konuyla ilgili şunları söyledi: Sudan, Afrika'ya açılan kapı olması hasebiyle büyük bir öneme sahiptir ve Siyonist rejimle her türlü ilişkiyi normalleştirmek bu ülkenin halkı tarafından şiddetle reddedilecektir. Tüm gücüyle Filistin meselesini savunan Sudan halkı, Filistin'in topraklarının her bir karışını Filistinlilerin hakkı olarak kabul etmektedir. 
Öte yandan Sudan dışişleri bakanlığı, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme girişimlerine dair haberleri yalanladı. 
Sudan halkının dışişleri bakanlığı sözcüsüne itirazı, sonuçta dışişleri bakanının da tepkisine neden oldu. 
El Cezire, Sudan dışişleri bakanlığının, bakanlık sözcüsünün Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme yönünde yaptığı açıklamalara dair haberleri reddettiğini duyurdu. 
Bu arada Arabi21 sitesi de bu konu ile ilgili olarak Sudan dışişleri bakanı ile sözcü arasında ihtilaf yaşandığını duyurdu.
kudusgunu.com

Yorumlar