GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'YI FİİLEN İLHAK EDİYOR

 

Görüntülenme: 2339 Tarih: 17 Ağustos 2020 01:44
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'YI FİİLEN İLHAK EDİYOR

Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin yayınladığı bir haberde İsrail işgal yönetiminin Batı Şeria bölgesinde birkaç büyük yahudi yerleşim merkezi inşa edilmesi planını onayladığına dikkat çekilerek bunun geniş çaplı ilhak planının bir parçası olduğuna dikkat çekildi. 
 
Gazete Ir Amim adlı sivil toplum kuruluşundan Aviv Tatarsky'ın şöyle dediğini aktardı: 
 
"İsrail sivil yönetiminin geçen hafta içinde Batı Şeria bölgesi için kabul ettiği projeler toprak ilhakı projesinin resmen duyurulmaksızın özü itibariyle uygulanması anlamına gelmektedir. 
 
Sivil yönetim Filistin bölgeleriyle temas noktalarına, bazı Filistin bölgelerinin tamamen çevreyle bağlantısını kesen bağlantı yolları inşa edilmesini onayladı. Bu yolların inşa edilmesinden sonra Filistin bölgeleri arasında coğrafi bağlantının kurulması imkansız hale gelecektir. 
 
Sivil yönetimin geçen hafta onayladığı projeler arasında Kudüs'ün kuzeyindeki Ram beldesiyle Kalendiya geçit noktası arasında Ramallah'taki yahudi yerleşim merkezleriyle Kudüs'teki yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlamak için 600 m uzunluğunda bir tünel inşa edilmesi de var."
 
Gazete sözü edilen tünel projesinin Filistinlilerin de işine yarayacağı için Filistin Yönetimi'nin onayıyla kabul edildiğini iddia etti. 
 
İşgal rejiminin kabul ettiği projeler Filistinlilerin binlerce dönüm arazilerinin gasp edilmesini gerektiriyor. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar