HAMAS LİDERLERİNDEN MACİD HASAN BAE-SİYONİST İSRAİL ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 2024 Tarih: 15 Ağustos 2020 14:50
HAMAS LİDERLERİNDEN MACİD HASAN BAE-SİYONİST İSRAİL ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerinden olan Macid Hasan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmasını kabul etmesinin Filistin davasını İsrail işgal yönetiminin çıkarları doğrultusunda bitirme amacına yönelik olduğunu dile getirdi. 
 
Hasan yaptığı basın açıklamasında normalleştirme çabalarının bu davayı sonsuza kadar bitirmeyi, Arap - İsrail anlaşmazlığını sonlandırmak ve bu dosyayı kapatmak için  İsrail'in bakış açısının ve Trump'ın anlaşma planının esas alınmasını hedeflediğini vurguladı. 
 
Hasan, üst üste yükleme politikasıyla ABD - İsrail planlarının uygulamaya geçirilmesi için normalleştirme konusunda yeni tehlikeli adımların atılabileceğine, böylece Filistinlileri kuşatmaya alma, onlardan yardımları kesme ve bölgeyi iç çatışmalarla meşgul etme hedeflerine yönelik uygulamalara başvurulabileceğine dikkat çekti. Bu yolla ümmetin bütün direniş ve kararlılık temellerine darbe vurmak ve bunu en kısa zamanda gerçekleştirmek için girişimlerde bulunulabileceğine işaret etti. 
 
Hasan, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in yaptığına karşı resmi tavırların destek, kabul, çekingen bir şekilde red, dolaylı destek veya tarafsız durup herhangi bir açıklama yapmama arasında değişiklik arz ettiğine dikkat çekti. 
 
Hasan, BAE'nin anlaşması konusunda Arap dünyasındaki rejimlerin sergilediği tavırların bazılarının Arap - İsrail anlaşmazlığı tarihinde ilk defa olarak, bu dosyayı kapatma niyetini ortaya koyan stratejik kararlar aldıklarını göstermesi açısından düşündürücü olduğunu vurguladı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar