HAMAS SÖZCÜSÜNDEN BAE'YE SERT TEPKİ: BİZİ SIRTIMIZDAN HANÇERLEDİLER

 

Görüntülenme: 2345 Tarih: 14 Ağustos 2020 10:29
HAMAS SÖZCÜSÜNDEN BAE'YE SERT TEPKİ: BİZİ SIRTIMIZDAN HANÇERLEDİLER

Önceki gün BAE'nin uzun süredir sürdüğü Siyonist sevdasını açıkça ilan etti. Tüm dünyadan tepkiler gelirken, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri konuyla alakalı milligazete.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Dün, ABD Başkanı Donald Trump, İsrail rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilişkilerini “tamamen normalleştirmeleri” için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Açıklamanın ardından dünyadan sert tepkiler gelmeye başladı.

"NİFAK TOHUMLARI BÜYÜYOR"

Konuyla alakalı milligazete.com.tr'ye konuşan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, BAE'nin İsrail rejimi ile normalleşmesini, "sırtımızdan bıçakladılar" şeklinde ifade etti.

Ebu Zuhri, bu anlaşmanın Filistin halkı nezdinde hiç bir kıymeti yoktur değerlendirmesini yaparken, BAE'nin hain anlaşmasını da reddettiklerini söyledi.

 

Filistinliler olarak her zaman ve her şartta olduğu gibi bu ihanete karşı da duruşumuz nettir diyen Ebu Zuhri, "Bu hain anlaşma ile yeni bir döneme giriyoruz. Nifak tohumları büyüyor. Bundan da sadece İsrail faydalanıyor. Lakin biz buna fırsat vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

"HAİN PLANLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Öte yandan, bazı Arap ülkeleri hain anlaşmayı destekleyen açıklamalarda bulundu. Konuyla alakalı Ebu Zuhri şunları kaydetti;

"Biz bu toprakların sahibiyiz ve sahip çıkacağız. Hain planlara geçit vermeyeceğiz. Bu topraklarda bulunan Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetindir. Ümmet olarak da kutsallarımıza sahip çıkmalıyız. Tabi, resmi olarak, Arap hükümetlerinden hain anlaşmayı reddeden açıklamalar bekliyoruz. En nihayetinde biz Filistinliler olarak duruşumuzdan ve tavrımızdan asla taviz vermeyeceğiz".

MİLLİ GAZETE/MUHAMMED ÖZDEMİR

Yorumlar