SİYONİST MEDYA NETANYAHU'NUN BAE ZİYARETLERİNİ İFŞA ETTİ

 

Görüntülenme: 2003 Tarih: 14 Ağustos 2020 06:57
SİYONİST MEDYA NETANYAHU'NUN BAE ZİYARETLERİNİ İFŞA ETTİ

Siyonistlere ait Yisrail Hayom gazetesi İsrail işgal devletinin başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Birleşik Arap Emmirlikleri'yle anlaşma yapılmasından önce bu ülkeyi anlaşmanın mahiyetini belirlemek için bağlantılar kurmak amacıyla en az iki kez gizlice ziyaret ettiğini yazdı. 
 
Gazetenin haberinde ziyaretlerin her birinin sadece birkaç saat sürdüğüne, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir ben Şabbat'ın da bu ziyaretlerde Netanyahu'yla birlikte olduğuna dikkat çekildi. 
 
İsrail'in ABD Büyükelçisi David Friedman da, ortak açıklamada yer alan ifadelerin özenle seçildiğine, Batı Şeria'nın bazı bölümlerinin ilhakı planının askıya alınmasıyla ilgili ifadelerin kullanılmasının da tesadüf olmadığına vurgu yaptı. 
 
Friedman Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerinin ilhakı konusunun masadan tamamen kaldırılmış olmadığını, buraların bir gün mutlaka İsrail'in bir parçası olacağını iddia etti. 
 
Friedman ilhak planının geçici olarak askıya alındığını ancak herhangi bir süre belirlenmediğini söyledi. 
 
Diğer yandan Netanyahu da ilhak planını bu süreçte askıya almasını ABD Başkanı bizzat Trump'ın istediğini, onun kendisinden bu planı geçici bir süre için askıya alması talebinde bulunduğunu belirtti. 
 
Netanyahu; "İlhak planını iptal etmeyeceğim. Ben bu plana bağlıyım ve ondan asla vazgeçmeyeceğim" dedi. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar