SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE BİRÇOK NOKTAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2465 Tarih: 12 Ağustos 2020 01:28
SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE BİRÇOK NOKTAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İşgalci İsrail ordusu bugün sabahın erken saatlerinde, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çok sayıda farklı noktaya hava saldırısı düzenledi. Söz konusu hukuksuz saldırılarda can kaybı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.
 
Filistinli yerel kaynaklar, işgalci İsrail'in savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin batısında yer alan Hamas hareketinin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir noktayı ve Rafah kentinin güneyinde bulunan Gazze Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki bir araziyi bombaladığını bildirdi.
 
Kaynaklar, ayrıca İsrail ordusunun, Hamas'a ait bir tünel, askeri bir kompleks ile gözetleme noktasını da vurduğunu ifade etti.
 
Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail rejiminin hava saldırısıyla hedef aldığı alanlarda ciddi manada hasar meydana geldi. Söz konusu saldırılarda civar tesislerde maddi hasarlar oluşurken can kaybı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.
 
İşgalci kaynaklar ise söz konusu hava saldırısının, helyum gazıyla şişirilmiş yanan balonlar gönderilmesine karşılık olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.
 
Siyonist İsrail gazetelerinde dün itibariyle yer alan bilgilere göre, abluka altındaki Gazze'den gönderilen yanan balonlar nedeniyle Yahudi yerleşim merkezlerinde 60 yangın çıktığı ileri sürüldü.
 
Tel Aviv yönetimi, Filistinli göstericilerin Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim yerlerine yanan uçurtma ve helyum gazıyla şişirilmiş balonlar göndermesi nedeniyle bölgede yangın çıktığını iddia ediyor.
 
Gazze'den geldiği söylenen yanan uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan İsrail ordusu, bu uçurtma ve balonların hazırlandığını iddia ettiği sınır bölgelerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar