SADULLAH ZAREİ HİZBULLAH İLE İLGİLİ YALAN HABERLERE DİKKAT ÇEKTİ

 

Görüntülenme: 2121 Tarih: 11 Ağustos 2020 13:37
SADULLAH ZAREİ HİZBULLAH İLE İLGİLİ YALAN HABERLERE DİKKAT ÇEKTİ

Bölgesel konularda uzman olan Sadullah Zarei, Genç Gazeteciler Kulübü ile yaptığı röportajda Lübnan'da yaşanan olaya da değindi. 
 
Sadullah Zarei yaptığı açıklamada, medya alanında sahte haberleri gerçek haberlerden ayırmanın bazen zor olduğunu ifade ederek, bunun nedenini ise medya çerçevesindeki yalan haberlerin medya tekniklerini kullanmasına bağladı.
 
Saadullah Zarai yaptığı açıklamada, "Sahte haberlerin en önemli özelliği yalan söylemek, yani gerçekçi olmayan bir konuyu gündeme getirmek, yaymak ve onu bir dalgaya dönüştürmektir." dedi.
 
Sadullah Zarei, "Son birkaç gündür, bazı medya kuruluşlarının özellikle Hizbullah'ın Beyrut'un batı kesiminde silah bulundurmasına odaklandığını gördük ve bu yalan haberi o kadar çok tekrarladılar ki Beyrut'taki bazı kişiler, Seyyid Hasan Nasrallah'a ihanet ettiler ve Beyrut'taki olaydan Nasrallah'ın sorumlu olduğu anlaşılan bir yönde kamusal alanı oluşturdular." dedi.
 
Sadullah Zarei, Hizbullah'ın son 30 yıldır Sünnilerin yaşadığı Beyrut'un batı kesiminde askeri silahı olmadığını, ancak sahte haber kaynaklarının ters yönde haber yaymaya çalıştığını ifade etti.
 
Zarei, "Sahte haberlerle ayrıca İran'ı zayıflatmak için bir operasyon yürütüyor, bu yüzden onları bilmemiz ve doğruyu yanlıştan ayırt edebilmemiz gerekiyor." dedi.
rasthaber

Yorumlar