SİYONİST ANALİST: BİZİM DEVLET ADAMLARIMIZ YALANCI VE BECERİKSİZ/GAZZE ÜZERİNDE İSTEDİĞİMİZ BASKIYI OLUŞTURAMADIK

 

Görüntülenme: 1769 Tarih: 11 Ağustos 2020 12:45
SİYONİST ANALİST: BİZİM DEVLET ADAMLARIMIZ YALANCI VE BECERİKSİZ/GAZZE ÜZERİNDE İSTEDİĞİMİZ BASKIYI OLUŞTURAMADIK

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist analist David Argaz Newsone'a verdiği demeçte şunları dile getirdi: "İsrail hükümeti Gazze etrafındaki yerleşimcileri koruyacak güce sahip değil ve son yıllarda bölge sakinleri için artan ateş balonları tehdidine karşı bir çare bulamadı.
İsrail hükümeti, Gazze etrafındaki yerleşimciler için güvenlik yardımı paketi sunmasına rağmen çok karmaşık olmayan ateş balonları karşısında aciz kalmış durumda.
Öyle ki Gazze'de Filistinlilerle barış sağlayabilir ve onların hayati sorunlarını halledebilirdik. Ancak bu konuda da İsrail hükümeti başarısız olmuştur.
İsrailliler ki ben de onlardan biriyim, koşulları şöyle görüyoruz: Liderlerimiz sabah akşam Gazze sorununun askeri yollarla çözülemeyeceğini söyledikleri halde kendi sorumlulukları altında bunu görmezden geliyorlar ve elbette biz İsraillilerin gözünü bu şekilde bahanelerle boyamaya çalışıyorlar.
En iyisi Gazze sorunu için bir çözüm yoluna sahip olmayan İsrailli makamlar istifa edip yerlerini en azından bu konuyu halledebilecek kişilere bıraksınlar. Çok açık ki İsrailli yetkililer yalancı, popülist ve yetersizler ve gerçekleri bizlere söylemiyorlar.
Gazze karşısında başarısız olan hükümeti protesto etmek İsraillilerin hakkıdır."
Bilindiği gibi son zamanlarda Gazze'den Siyonist yerleşkelere uçurulan ateş balonlarının sayısı giderek artıyor. 
Bu mesele Siyonist makamların ezcümle savaş bakanı ve Siyonist rejim ordusu genel kurmay başkanının tepkisiyle karşılaştı ve Gazze'yi savaşla tehdit ettiler.
Bu bağlamda Hamas liderlerinden Mahmud Ezzehar uçurulan  balonları, muhasara altında olan ve yaşam haklarından mahrum bırakılan Gazze halkının sesi olarak nitelendirdi.
kudusgunu.com

Yorumlar