FRANSIZ GAZETECİ THİERRY MEYSSAN'DAN BEYRUT PATLAMASI İLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA

 

Görüntülenme: 2455 Tarih: 10 Ağustos 2020 00:14
FRANSIZ GAZETECİ THİERRY MEYSSAN'DAN BEYRUT PATLAMASI İLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA

Qodsna'nın haberine göre, Fransız haber sitesi Voltairenet editörü Thierry Meyssan yazısında, Lübnan'da siyasi krize dönüşen Beyrut'taki patlamanın asıl aktörü olarak İsrail'i gösterdi.
Meyssan şöyle yazdı: Siyonist rejim başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ın silah depolarını imha etmenin gerekliliği kapsamında yeni silahların kullanılması emrini vermişti ve bu da Beyrut'ta faciaya sebep oldu.
Netanyahu'nun, Beyrut'u sarsan patlamanın sorumlusu olduğunu inkar etmesi ise neredeyse imkansız. Patlamanın yaşandığı bölge, Netanyahu'nun 2018 BM toplantısında herkese gösterdiği nokta.
Netanyahu'nun bizzat kendisi, bölgenin, yedi ay önce Suriye'de denenen yeni silahlarla hedef alınması emrini vermiştir. Ancak, Beni Gantz'ın da saldırıyı onayladığına dair kesin bir bilgi şimdilik yok.
Şimdiye kadar Beyrut'taki patlamaya sebep olan silah, patlayıcı madde uzmanları tarafından tanımlanabilmiş değil. Ancak 2020 Ocak ayında, Suriye'ye yapılan füze saldırıları dikkate alındığında, patlamada kullanılan füzenin özel bir uranyum çeşidinden yapıldığı düşünülebilir. Özellikle de patlama sonrası meydana gelen dumanın, Suriye'deki füze patlaması sonucu açığa çıkan dumanla birebir benzerlik gösterdiği göz önünde bulundurulursa.
kudusgunu.com

Yorumlar