GAZZE'DE LÜBNAN'A DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 2459 Tarih: 06 Ağustos 2020 11:23
GAZZE'DE LÜBNAN'A DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Uzun yıllardır İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde binlerce Filistinli, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Lübnan’a destek gösterilerinde bulundu. 
 
Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta, kentin her tarafından hissedilen çok şiddetli bir patlamanın meydana gelmesinden sonra Gazze Şeridi'nin merkezinde ve Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinde bir araya gelen onlarca Filistinli, Lübnan halkına destek gösterisi gerçekleştirdi.
 
Han Yunus Belediyesi’nin çağrıları üzerine düzenlenen destek gösterisine katılan Filistinli vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları pankartlarla Lübnan halkının yanında durduklarının mesajını verdi.
 
Gösteri sırasında konuşma yapan Filistinli isimler, imkân dâhilindeki her türlü yardımın, başkent Beyrut’u derinden sarsan patlamadan maddi ve manevi zarar gören Lübnan halkının hizmetine sunulduğuna vurgu yaptı.
 
Etkinlikte önemli açıklamalarda bulunan Han Yunus Belediye Başkanı Alaaddin el-Batta, "Etkinlik kararı alınmasından hemen sonra çok kısa bir sürede onlarca Filistinlinin katılım sağlaması, Lübnan halkının Filistinlilerin kalbindeki sevgisinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.” dedi.
 
Diğer taraftan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, burada yaptığı konuşmada, "Beyrut Limanı'nda yaşanan elim olay nedeniyle hepimiz birlik ve beraberlik içinde Lübnan'daki halkımızın yanında yer alıyoruz." dedi.
 
Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos Salı günü patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.
 
Sağlık Bakanı Hamad Hasan, son verilere göre patlamada 135 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 5 bin kişinin yaralandığını ve enkaz altında onlarca kayıp bulunduğunu açıklamıştı. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar