İRAN'IN ÜRETTİĞİ SİLAHLAR KORSAN İSRAİL'İ NEDEN KORKUTUYOR?

 

Görüntülenme: 2418 Tarih: 30 Temmuz 2020 01:21
İRAN'IN ÜRETTİĞİ SİLAHLAR KORSAN İSRAİL'İ NEDEN KORKUTUYOR?

Siyonist rejim ile ABD'nin İran'a yönelik silah ambargosunu genişletme konusundaki ortak sesinin bir yansıması da Siyonist rejimin dışişleri bakanlığı tarafından geldi.  Siyonist rejimin dışişleri bakanlığı asılsız iddialarına devam ederek, "Yaptırımların uzatılmaması, İran'ın gelişmiş silah edinimi ile eşdeğerdir." açıklamasında bulundu. 
 
İsrail Dışişleri Bakanlığı twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ekim 2020'de yaptırımlar yenilenmezse İran'ın askeri cephaneliğini güçlendireceğini ve gelişmiş silahlar elde edeceği belirtildi.
 
Siyonist rejim ayrıca ambargo yenilenmezse İran'ın bu silahları siyonistlerin terörist ilan ettiği grupların eline geçeceği ve bunun sonucunda bölgenin ve İsrail'in güvenliğinin tehdit altında olacağı belirtti.
 
İsrail başbakanı geçtiğimiz ay ABD Dışişleri Bakanlığı İran Özel Temsilcisi Brian Hook ile yaptığı görüşmede İran'a yönelik silah ambargosunun kendileri için öneminden bahsederek, "Bekleyebileceğimizi sanmıyorum. İran'ın nükleer savaşı sürdürmesi için tembellik etmemeliyiz. Böyle bir durumda, her türlü yaptırım uygulama zamanıdır." dedi.
 
BM Güvenlik Konseyi'ne göre İran'a yönelik silah ambargosu 18 Ekim'de sona erecek, ancak Donald Trump liderliğindeki ABD hükümeti yaptırımların süresinin dolmasını engelleme çabası başlattı.
 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Pazar günü, Ekim ayında BM Güvenlik Konseyi'nde İran'a yönelik silah ambargosunun uzatılmasını sağlama sözü verdi. ABD Dışişleri Bakanı ayrıca, Trump yönetiminin İran'ın davranışlarından memnun olmadığını söyledi.
 
Güvenlik Konseyi tarafından onaylanacak bir karar, Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin (ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere) vetosu olmadan en az 9 üyenin onaylanmasını gerektirir.
 
ABD'nin önerdiği karar, İran tarafından silah veya ilgili eşyaların satışı, temini veya transferine yasak getirilmesini içeriyor. Kararda ayrıca, Güvenlik Konseyi komitesi tarafından onaylanmadığı sürece ülkelerin İran'a silah veya ilgili eşyalar satmasını, tedarik etmesini veya İran'a aktarılmasını da yasaklıyor. 
rasthaber

Yorumlar