KUDÜS MÜFTÜSÜNDEN MESCİDİ AKSA'YI SAVUNMA ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2629 Tarih: 28 Temmuz 2020 22:05
KUDÜS MÜFTÜSÜNDEN MESCİDİ AKSA'YI SAVUNMA ÇAĞRISI

Mescidi Aksa vaizlerinden Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal altındaki Kudüs'e ve Mescidi Aksa’ya ulaşabilen herkesi İsrail işgaline karşı durmak için harekete geçmeye çağırdı.
 
Şeyh Muhammed Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, tüm Filistinlileri işgalci İsrail'e karşı durmak için Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya gitmeye çağırdı.
 
Şeyh Hüseyin bugün (27 Temmuz Pazartesi) yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin önümüzdeki Perşembe günü mübarek Mescidi Aksa’ya saldırma çağrılarının ciddiyetine işaret ederek, “Bunun dünyadaki bütün Müslümanların inancına yönelik tehlikeli çağrılar” olduğunu ifade etti.
 
İsrail güvenlik güçlerinin, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya yönelik düzenlediği baskınları kolaylaştırdığına dikkat çeken Şeyh Hüseyin,  işgalci İsrail’in, yeryüzündeki bütün Müslümanların sert tepkilerine neden olan Yahudi yerleşimcilerin ırkçı saldırılarından sorumlu olduğunun altını çizdi.
 
Fanatik Yahudilerin zaman zaman Mescidi Aksa'ya düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.
 
Müslümanların, hakları olan Mescidi Aksa’da daha çok bulunmaya özen göstermesini isteyen Şeyh Hüseyin, işgalci İsrail’in, ziyaretçileri engellemeye ve Mescidi Aksa’nın iç işlerine karışmaya hakkı olmadığını belirterek, ayrıca İsrail’in işgal altındaki Kudüs’ü ve Mescidi Aksay’ı Yahudileştirmek amacıyla birtakım kışkırtıcı girişimlerde bulunduğunu bildirdi.
 
Mübarek Mescidi Aksa nöbetçilerine ve orada bulunanlara yönelik artan saldırıları durdurmak için acil müdahaleye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Şeyh Hüseyin, bölgedeki kin ve nefrete sebebiyet veren ve hayal edilemeyecek bir dini savaşın habercisi olan bu provokasyonlarından ötürü işgal güçlerini suçladı.
 
Şeyh Hüseyin, UNESCO başta olmak üzere tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara, Filistin’deki kutsal alanları ve Mescidi Aksa’yı hedef alan ihlallerin engellenmesi yönündeki talebini yineledi.
 
Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu s-Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescidi-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu ileri sürüyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar