ŞEYH NAİM KASIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

Görüntülenme: 2632 Tarih: 28 Temmuz 2020 00:46
ŞEYH NAİM KASIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Siyonist rejimin saldırısının sonucunda Lübnan kuvvetlerinden birinin şehit olmasına tepki göstererek el-Meyadin kanalına bir röportaj verdi. 
 
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah kuvvetlerinden birinin Suriye’de şehit edilmesini bir saldırı olarak nitelendirerek, Hizbullah'ın Siyonist rejime karşı caydırıcılık denkleminin baki olduğunu söyledi. 
 
Geçtiğimiz hafta Siyonist rejimin Şam Havaalanı etrafında düzenlediği hava saldırısı, Hizbullah kuvvetlerinden Ali Kamil Muhsin’in şehit edilmesiyle sonuçlandı. Bu konu Siyonist rejimi, Hizbullah’ın bu olaya yanıt vereceği konusunda endişelendirdi. 
 
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Hizbullah’ın bu saldırıya ne zaman yanıt vereceği hakkında sorulan soruya, bu soruya yanıt vermemeyi tercih ettiğini ve bunu İsrail de dahil olmak üzere herkesin endişelenmesi için başka bir zamana bıraktığını söyledi. 
 
Şeyh Naim Kasım, Hizbullah'ın Siyonist rejimle çatışmasının kurallarının değişmediğini belirtti ve şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail’in saldırılarına cevap verme konusundaki caydırıcılık denklemi bakidir ve Hizbullah olarak biz bu denklemi değiştirmeyi düşünmüyoruz. 
 
Bölgede ve işgal altındaki Filistin'de yapılan bir saha incelemesi, Siyonist rejimin Hizbullah'ı savaşa sürüklemeye çalışmadığını gösteriyor; Çünkü bu rejimin iç durumu, özellikle de korona nedeniyle, Tel Aviv'in savaş açmasına izin vermiyor ve Donald Trump'ın ABD'deki sevgisi azaldı.’ 
 
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, İsrailli yetkililerin Lübnan direnişine karşı son tehditlerinin bu rejimin saçmalıklarının ve kavgasının bir parçası olduğunu ve Hizbullah'ın Tel Aviv rejiminin tüm saldırılarına yanıt vereceğini ve 33 günlük savaşın, direnişin Siyonistlerin saldırıları karşısındaki açık bir duruşu olduğunu söyledi. 
 
Şeyh Naim Kasım ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş ekseni geçmişte ve şimdi, her zaman kendini savunma konumundaydı ve sonuç olarak önümüzdeki aylarda bir savaş atmosferi olmasını pek mümkün görmüyorum.’ 
 
Lübnan’ın İran uçağının taciz edilmesi karşısındaki duruşu 
 
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı konuşmasının devamında, Lübnan hükümetinin İran uçağının taciz edilmesini neden kınamadığına ve tutum göstermediğine yanıt olarak, hükümetin bu konuda bir tutum alması gerektiğini, çünkü bu eylemin, uçağın içinde bulunan çok sayıda Lübnan vatandaşının yanı sıra insan hayatını tehlikeye attığını belirtti. 
 
Şeyh Naim Kasım, Amerika’nın bu eylemi neden gerçekleştirdiği hakkında ise şunları söyledi: ‘Amerikalılar bu eylemleriyle açıkça Suriye'deki varlıklarının siyasi çözümü taşlamak ve İsrail'i desteklemek olduğunu söylemek istiyorlar. 
 
İran uçağını taciz etmek, ABD'nin Suriye ve İran arasındaki stratejik savunma anlaşmasına bir mesaj gönderme girişimidir.’ 
 
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Amerika’nın yeni Ortadoğu projesine değinerek şunları söyledi: Bu plan, 2006 yılındaki 33 günlük savaşta başarısız oldu. ABD liderliğindeki müstekbirler, Direniş Eksenini hedef almak ve yeni Orta Doğu planını canlandırmak için Suriye'de bir savaş başlattı. 
 
Amerikalılar yeni Ortadoğu planının üçüncü bir versiyonunu oluşturmak ve uygulamak için bölgede kalıntılar arıyor. 
 
Bu çabalara ve planlara rağmen, gerçek şu ki ABD Batı Asya bölgesinde tam bir plandan yoksun ve bu durum Direniş Ekseni için başka zaferler ve başarılar elde etmek için bir fırsattır.’ 
 
Şeyh Naim Kasım, İran ve Suriye arasındaki stratejik mutabakat anlaşmasının imzalanmasını iki ülkenin stratejik vizyonunun devamı olarak nitelendirdi ve bu anlaşmanın İsrail ve Amerika rejimlerine en büyük tepki olduğunu ve İran'ın Suriye'den ayrıldığı iddialarını reddettiğini söyledi. 
 
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Trump ve Hizbullah arasında görüşmeler olup olmadığına yanıt olarak, böyle bir şeyin olmadığını ve böyle bir görüşmenin Trump ile İran veya Suriye arasında olup olmadığını bilmediğini söyledi. 
 
Trump'ın sorunu Hizbullah ile değil herkesle 
 
Şeyh Naim Kasım, Lübnan’da bazılarının Amerika’nın Hizbullah’a karşı politikaları hakkındaki görüşlerini eleştirerek şu ifadelerde bulundu: ‘Bazı insanlar Trump'ın sorununun sadece Hizbullah ile ilgili olduğunu düşünüyor ama onun herkesle bir sorunu var; Trump, Çin'den Avrupa'ya kadar herkesten bir şey almayı ama kendisinin asla bir şey vermemesini sever, işte Trump budur. 
 
Trump bir yalancıdır ve herhangi bir taviz vermez ve eğer bir söz verirse, sözünü tutmaz ve Trump'ın bir istediği müzakere sadece seçimler için bir fotoğraftır. Ben şahsen böyle biriyle müzakereyi önermiyorum; Çünkü faydalı olmayacaktır. Trump özellikle İran ile müzakereyi, seçimlerdeki imajını ve konumunu düzeltmek için istiyor.’ 
 
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı bazı ülkelerin Lübnan’a yardım sözlerinin doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: ‘Bu ülkeler Lübnan'a yardım etmek istemiyor, çünkü Lübnan'ın İsrail'in hizmetinde siyasi bir tutum alması bekleniyor. 
 
Hizbullah İsrail düşmanına karşı sağlam bir tavır almaya devam edecektir. Eğer başka bir Temmuz savaşı (33 günlük savaş) tekrarlanırsa, başka bir Temmuz zaferi de tekrarlanacaktır.’ 
rasthaber

Yorumlar