RAY EL YEVM YAZARI ZUHEYR ENDERUS İRAN-SİYONİST İSRAİL GERGİNLİĞİNİN SAVAŞA DÖNÜŞME POTANSİYELİNİ ANALİZ ETTİ

 

Görüntülenme: 2271 Tarih: 26 Temmuz 2020 00:03
RAY EL YEVM YAZARI ZUHEYR ENDERUS İRAN-SİYONİST İSRAİL GERGİNLİĞİNİN SAVAŞA DÖNÜŞME POTANSİYELİNİ ANALİZ ETTİ

Artık İran, İsrail'in işgal altında tuttuğu toprakların ana bölgelerini füze yağmuruna tutarak İsrail'in hayati mekanlarını yerle bir edebilecek güce sahip ve bu füzeler Irak, Suriye, Yemen ve diğer ülkelerden ateşlenecek.
Qodsna'nın haberine göre, Ray El Yevm haber sitesi yazarı Zuheyr Enderus kaleme aldığı makalede, Siyonist rejim güvenlik araştırmaları merkezinin İran İslam Cumhuriyeti ile işgalci rejim arasındaki muhtemel savaş hakkındaki araştırmasına yer verdi.
Makalenin içeriği şu şekilde:
'Siyonist rejim bölgesel ve iç güvenlik merkezinin yeni araştırmaları gösteriyor ki İran'ın Arap ülkelerindeki nüfuzu ve hareketliliği Siyonist rejimin menfaatlerini ciddi anlamda tehdit ediyor. İsrail'in ise Arap ülkelerindeki nüfuzunun genişlemesinin önünde çeşitli kısıtlamalar mevcut.
Tıpkı Siyonist rejim iç güvenlik merkezi araştırmalarının vurguladığı gibi, İsrail, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı koymayı, onu Arap ülkelerinde yenilgiye uğratmayı, anti-siyonist koalisyonun oluşmasını engellemeyi, İran füze endüstrisini ve nükleer programını sabote etmeyi ve Tahran'ın güney Suriye'deki konumunu engellemeyi kendine vazife olarak biliyor.
Buna ek olarak, bu rapor ve makalelerde yer aldığına göre, İran İslam Cumhuriyeti İsrail'in işgali altındaki toprakların hassas ve hayati noktalarını hedef alacak yüksek bir güce sahip. Tahran sadece İran'dan değil hatta İsrail'in kuzeyinden ve güneyinden yani farklı cephelerden gerçek bir savaşla bu füzeleri işgal altındaki yerleşim yerlerine fırlatmanın peşinde.
Elbette bu füzelerin İsrail'i hedef alması doğrudan İran İslam Cumhuriyeti tarafından gerçekleştirilmeyecek; müttefikleri yani Hizbullah ve diğer temsilci güçler tarafından gerçekleştirilecektir.
ABD'deki şiddetli iç çatışmalar, koronavirüsun verdiği ekonomik zararlar ve yine seçim konusunun sıcaklığını koruması ile birlikte Washington'un Tahran'ın İsrail'e karşı askeri ve tehlikeli hareketlerini  gözlemleyebilmesi pek de mümkün görünmüyor. İslam Cumhuriyeti'nin, Netanyahu'nun belirlediği o kırmızı çizgiye yaklaşması an meselesi. Bu durum İsrail'in bugünlerde veya gelecek haftalarda İran'ın saldırılarına hazırlıklı olması gerektiğini gösteriyor.
Siyonist Haaretz gazetesi bu konuyla ilgili şunları yazmıştı: İran makamlarının, nükleer enerji enstitüsünün hedef alınması karşısındaki sessizliği şüphesiz Israillilerinin kanının ve gözyaşının dökülmesine sebep olacak.'

kudusgunu.com

Yorumlar