VELAYETİ: İRAN GENERAL SÜLEYMANİ'NİN İNTİKAMINI AMERİKA'DAN KESİNLİKLE ALACAK

 

Görüntülenme: 2334 Tarih: 25 Temmuz 2020 10:25
VELAYETİ: İRAN GENERAL SÜLEYMANİ'NİN İNTİKAMINI AMERİKA'DAN KESİNLİKLE ALACAK

İran İslam İnkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran Kudüs Gücü komutanı general Süleymani'nin şehit edilmesini, İran'da İslam inkılabından sonra Amerika'nın en büyük cinayeti olarak niteleyip, 'İran Amerika'dan bu cinayetin intikamını kesin alacak' dedi.

Velayeti, Amerika'nın İran ve bölgenin  en büyük düşmanı olduğunu belirterek, 'Amerikalılar, Irak topraklarında bu ülkenin resmi davetli misafirini şehit etmiştir' dedi.

Velayeti, İran'ın general Kasım Süleymani'ye yönelik terörist saldırıyı asla unutmayacağını belirterek, 'Irak'ın da bu cinayeti unutmayacağını, çünkü bu cinayetin Iraklılara da büyük bir ihanet ve bağımsız bir ülke aleyhinde bir cinayet olduğunu' söyledi.

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı, Irak parlamentosunun Irak'taki Amerikan güçlerinin ülkeden çıkmaları gerektiğine dair tasarıyı onaylamasına da işaretle, 'Umarım Amerikan güçleri en kısa zamanda Irak'tan çıkar' dedi.

 

İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, geçen salı günü Irak başbakanı Mustafa el'Kazımı'yi kabulünde yaptığı  açıklamada, direniş komutanlarının ABD tarafından terör saldırısıyla şehit edilmelerinin Amerikalıların bölgedeki varlığının bir neticesi olduğunu bildirmişti ve İran hiç bir zaman bu cinayetin peşini bırakmayacak ve Amerika'dan intikamımız çok daha ağır olacak' demişti.

parstoday

Yorumlar