KORSAN İSRAİL RUSYA'DAN DİRENİŞ CEPHESİNİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN NE TALEP ETTİ?

 

Görüntülenme: 2382 Tarih: 24 Temmuz 2020 15:39
KORSAN İSRAİL RUSYA'DAN DİRENİŞ CEPHESİNİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN NE TALEP ETTİ?

İsrael Hayom gazetesi, İsrail makamlarının Rusya'dan, Suriye ordusunun İran yapımı Hordad Hava Savunma Sistemine ulaşmasına engel olmasını istediğini duyurdu.
Qodsna'nın haberine göre, İsrael Hayom gazetesi Siyonist rejimin Rusya'dan, Suriye savunma güçlerinin İran yapımı füzelere sahip olmasını engellemesini istediğini yazdı.
Gazete söz konusu haberi Amerika Haber Ağı Topluluğu Breaking Media'ya bağlı askeri haber sitesi Breaking Defense'den aktararak şöyle yazdı: Bazı İsrail makamları Rusya'dan, Suriye savunma güçlerinin İran'ın Hordad Füzelerine ulaşmasına engel olmalarını istedi. İsrail makamları Rusya ile yaptıkları meşveret sırasında, Suriye ile yeni yaptığı savunma sistemi intikali anlaşmasının ardından İran'ın faaliyetlerinin sınırlandırılması için Rusya'dan yardım istedi.
Mezkur Amerikan haber kanalı, İsrailli askeri havacılık   uzmanlarından Taal Anbar'dan da şunları aktardı: Rusya'ya ait S300 sistemi, Rus yöneticilerin kontrolünde ve İsrail için hava tehdidi oluşturmuyor. Ancak eğer İran füzeleri Suriye ordusunun ihtiyarında olursa bu İsrail için yeni bir soruna dönüşecek. Hordad Füze Sistemi, gücünü geçmişte ispatlamış, eş zamanlı olarak 4 hedefle birlikte Amerika İHA'larını imha etmeyi başarmıştır.
kudusgunu.com

Yorumlar