SİYONİST İSRAİL VE KÖRFEZ ÜLKELERİ ARASINDA YENİ SICAK İLİŞKİ DÖNEMİ

 

Görüntülenme: 1796 Tarih: 24 Temmuz 2020 23:49
SİYONİST İSRAİL VE KÖRFEZ ÜLKELERİ ARASINDA YENİ SICAK İLİŞKİ DÖNEMİ

Körfez ülkeleri özellikle de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Siyonist rejim arasında arada bir bazı kısımları ifşa olan yakın bir ilişki kuruldu.
Qodsna'nın haberine göre, Yediot Aharonot gazetesi bu konuda şunları yazdı: Amerikan Nobel Enerji şirketinin çok uluslu bir şirket olan Chevron tarafından satıldığı 5 milyon dolarlık anlaşma, İsrail ile Körfez ülkeleri arasındaki yeni sıcak ilişki döneminin habercisi.
Amerikan Nobel Enerji şirketi son yıllarda Siyonist rejim için Akdeniz gaz alanlarında gaz arama ve çıkarma görevini üstlenmişti. Chevron şirketi ise son on yıldır Körfez ülkelerinin petrol sahalarının en önemli yatırımcısı ve hissedarı.
Eğer geçmişte böyle bir şirket İsrail ile müzakere sürecine girmiş olsaydı veya bir anlaşma imzalasaydı kesinlikle Arap ülkelerinin tepkisiyle karşılaşırdı. Ancak şuan bu olay Arap dünyasından hiçbir tepki almadı ve bunun kendisi Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki ilişkinin yeni ve sağlam bir seviyeye ulaştığı gerçeğini gösteriyor.

kudusgunu.com

Yorumlar