SİYONİST REJİM ORDUSU TATBİKATLARINI NEDEN İPTAL ETTİ?

 

Görüntülenme: 2024 Tarih: 23 Temmuz 2020 23:51
SİYONİST REJİM ORDUSU TATBİKATLARINI NEDEN İPTAL ETTİ?

Siyonist haber kaynakları İsrail ordusunun, Şam'daki kuvvetlerinden birini şehit veren Lübnan Hizbullahı'nın muhtemel tepkisinden korktuğu için tatbikatları iptal ettiğini duyurdu.
Qodsna'nın haberine göre israil televizyonu Kanal12'nin savaş muhabiri Nir Defori, İsrail'in Şam saldırısından iki gün sonra ordudaki teyakkuz durumunu artırdığını ifade etti.

Muhabir ayrıca bu hareketliliğin alışılmışın dışında olduğuna da dikkat çekti.
Kuzey sınırlarında, Kuzey Komutanlığının Batı kanadında düzenlenmesi planlanan geniş çaplı tatbikatlar da iptal edildi.
Söz konusu iptal, İsrail'in, Lübnan Hizbullahı'nın Şam havalanında pazartesi günü şehit edilen askerinden dolayı verebileceği muhtemel tepkiden korktuğu için gerçekleşti.
Aynı şekilde Israil televizyonu Kanal 13'ün savaş muhabiri Alon Ben David de İsrail ordusunun tüm güçlerine Kuzey sınırında teyakkuza geçme emri verdiğini ancak şimdiye kadar orduda özel bir değişikliğin gerçekleşmediğini ve bölgedeki kuvvetlerin sayısında da bir değişikliğin yapılmadığını ifade etti.
İsrail  Kanal 11 televizyonu ise Hizbullah'ın Şam havalanında şehit edilen askerinden dolayı verebileceği muhtemel tepkiye karşılık, ordunun teyakkuzda olduğunu geçtiğimiz gün duyurmuş, kanalın savaş muhabiri Roi Şaron şöyle söylemişti: Hizbullah'ın Kamil Muhsin'in öldürülmesinden israil'i sorumlu tuttuğunu duyurmasının ardından İsrail verilecek tepkinin tedirginliğini yaşamaktadır.
Defori ise şunları da ekledi: Kuzeydeki tatbikatlar her türlü muhtemel çatışmayı ve bölgedeki savaş tehtidini azaltmak için iptal edilmiştir. Konu ile ilgili olarak İsrail ordusu sözcüsü şunları aktarmıştır: İsrail askerleri bölgeye kuzey tatbikatlarına katılmak için gelecek günlerde  dönecektir.

kudusgunu.com

Yorumlar