SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE KÜLTÜR MERKEZLERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2381 Tarih: 22 Temmuz 2020 12:53
SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE KÜLTÜR MERKEZLERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin halkına yönelik uyguladığı hukuksuz politikalarla gündemden düşmeyen işgal güçleri, bugün (22 Temmuz Çarşamba) erken saatlerde, işgal altındaki Kudüs şehrinde kültür alanında faaliyet gösteren iki kuruma baskın düzenleyerek yöneticilerini gözaltına aldı.
 
Vadi Helva Bilgi Merkezi tarafından konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, “İsrail istihbarat birimleri, Yebus Kültür Merkezi’ne baskın düzenleyerek binanın içinde arama çalışmaları yürüttü.” ifadelerine yer verildi.
 
İşgal kuvvetlerinin kültür merkezindeki dosyalara ve belgelere el koyduğuna dikkat çekilen açıklamada, merkezin müdürü Ranya İlyas isimli Filistinlinin tutuklandığı belirtildi.
 
Siyonist güçleri, eş zamanlı olarak işgal altındaki Kudüs şehrinde Ulusal Müzik Konservatuarı’na da baskın düzenledi. Düzenlenen baskın sırasında bina içinde arama çalışmaları yapılarak evraklara ve belgelere el konuldu.
 
Diğer taraftan İsrail’in ilgili resmi makamlarından, kültür alanında hizmet veren söz konusu kurumlara yönelik gerçekleştirilen baskınlar hakkında henüz bir açıklama gelmedi.
 
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar